• Rīgā turpina bedru lāpīšanu – šogad vēsturiski lielākais ceļu uzturēšanas budžets

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    22. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Turpinoties mainīgiem laika apstākļiem, Rīgas ielās veidojas arvien jaunas bedres. Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, pašlaik tiek turpināta bedru lāpīšana un līdz šim šogad likvidētas bedres vairāk nekā 11 549 kvadrātmetru platībā.

    Mainīgos laikapstākļos, kad nokrišņi un gaisa temperatūra svārstās ap nulli, satiksmes ietekmē ielu seguma defekti veidojas neprognozējami, tādēļ par satiksmei bīstamām bedrēm iedzīvotāji arī turpmāk aicināti ziņot Satiksmes vadības centram.

    «2022.gada pašvaldības budžetā paredzēti papildus septiņi miljoni eiro ceļu uzturēšanai. 24 miljoni eiro ir līdz šim vēsturiski lielākais uzturēšanas budžeta apjoms un ir būtisks solis desmit gadu laikā nolaistās infrastruktūras sakārtošanai,» izteicies Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

    Kā ziņots, aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija ir piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli vai ir zemāka.

    Saremontēto bedru kalpošanas laiku ietekmē vairāki faktori – laika apstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

    Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs plus 5 grādiem, pilsētā tiks sākti plašāki darbi bedru likvidācijai ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaiduma ieklāšanu – kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj saremontēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē