• Rīgā piedāvās koplietošanai tandēma velosipēdus, kas piemēroti cilvēkiem ar redzes traucējumiem

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Velosipēdu koplietošanas tīkls “nextbike LV”, sadarbojoties ar Latvijas Neredzīgo biedrību un mazumtirdzniecības veikalu tīklu LIDL, piedāvās visiem Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem jaunus, speciālus tandēma velosipēdus.

    Tie būs pieejami jebkuram “nextbike LV” klientam, kā arī ļaus cilvēkiem ar redzes traucējumiem piedzīvot unikālu pieredzi – braukt ar velosipēdu. Šie tandēmi ir arī labs aprites ekonomikas paraugs, jo radīti no bojātiem “nextbike LV” velosipēdiem, kas savu mūžu bija nokalpojuši.

    “Šis ir labs piemērs sociāli atbildīgai uzņēmējdarbībai. “nextbike LV” tandēmi, proti, velosipēdi, kas ir paredzēti braukšanai diviem cilvēkiem, Latvijā pirmo reizi tiks piedāvāti nomai, tādējādi radot iespēju cilvēkiem ar redzes traucējumiem izbaudīt braukšanu ar velosipēdu,” stāsta Svetlana Sproģe, Latvijas Neredzīgo biedrības Centrālās valdes priekšsēdētāja. “Tandēmi, protams, nav jauns izgudrojums, taču “nextbike LV” šos un citus  velosipēdus veido paši un tagad tie būs arī daudz pieejamāki cilvēkiem ar redzes traucējumiem”.

    Darbs pie tandēmiem sākās jau pirms gada, kad “nextbike LV” izveidoja pirmo divvietīgā velosipēda prototipu un nodeva testēšanai Latvijas Neredzīgo biedrībai un Strazdumuižas vidusskolai. Ja iepriekš tie nebija brīvi pieejami, tad tagad tos varēs arī iznomāt un izmantot gan velo entuziasti ar redzes traucējumiem, gan jebkurš cits tandēma velosipēdu interesents.

    “Pats esmu liels velobraukšanas entuziasts – braukšana ar riteni man ikdienā rada prieku. Un es ceru, ka “nextbike LV” tandēmi radīs tādu pašu prieku arī cilvēkiem ar redzes traucējumiem.” saka Mārcis Blumbergs, SIA “nextbike LV” vadītājs.

    Speciālo tandēma velosipēdu bāzes vieta būs Strazdumuižas rajons Juglā, kur tuvumā ir gan specializētā vidusskola, gan pansionāts, gan arī citi pakalpojumi, kas paredzēti tieši cilvēkiem ar redzes problēmām. Ja velosipēdi tiks atstāti citās “nextbike LV” bāzes stacijās Rīgā, apkopes laikā tie tiks pārvesti atpakaļ uz Strazdumuižas staciju Juglā.

    Izmaksas par tandēma velosipēda nomu būs tādas pašas kā par citiem “nextbike LV” koplietošanas velosipēdiem – 1.29 eur par katrām 30 min un ne vairāk kā 12,90 eur par 24h.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē