• «Renault» saglabā līderpozīcijas komerctransporta segmentā Baltijas valstīs

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    Piekto reizi pēc kārtas «Renault» ir kļuvis par vieglā komerctransporta līderi Baltijas tirgū. 2022. gadā reģistrēti 2 258 «Renault» vieglā komerctransporta automobiļi, kas atbilst 23,8% tirgus daļai. «Renault» vieglie komercautomobiļi ierindojās pirmajā vietā Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

    2022. gadā «Renault» piekto reizi kļuva par komerctransporta tirgus līderi Baltijas valstīs, ieņemot pirmo vietu Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Kopumā reģistrēti 2 258 «Renault» vieglā komerctransporta automobiļi, kas atbilst 23,8% tirgus daļai.

    «Renault Master» jau gadiem ir komerctransporta automobiļu līdz 3,5 tonnām līderis. 2022. gadā reģistrēti jau 1587 šī modeļa automobiļi. Mikroautobusu segmenta līderis ir «Renault Trafic Passenger», kas sastāda 26% daļu. Vidējo furgonu segmentā «Renault Trafic» ierindojies pirmajā vietā ar 17,8% tirgus daļu, savukārt furgonu segmentā «Renault Express Van» ieņēmis ceturto vietu.

    2022. gadā Baltijas valstīs tika reģistrēti 4 363 Renault vieglie un komerciālie automobiļi. Tas nodrošina «Renault» ceturto vietu Baltijas valstu tirgū ar 6% tirgus daļu.

    2022. gadā pārdoti 2 105 «Renault» vieglie automobiļi. Renault ierindojās TOP8 mazumtirdzniecībā pārdotāko vieglo automobiļu (par vienu vietu augstāk, salīdzinot ar 2021. gadu).

    «Renault Arkana» (458 vienības) joprojām ir populārākais vieglo automobiļu segmenta modelis, kam seko «Renault Captur» ar 348 reģistrētām vienībām. (20,1% no pārdošanas apjoma ir hibrīda versijas). Populārs ir arī «Renault Clio», kas savā segmentā ieņēmis ceturto vietu.

    Pēc pārdošanas apjomiem «Renault» ieņem trešo vietu elektromobiļu tirgū Eiropā un otro vietu pilno hibrīdautomobiļu tirgū Eiropā. Baltijas valstu rezultāti liecina, ka Renault elektrificēto automobiļu (HEV, PHEV, BEV) pārdošanas apjomi pagājušajā gadā pieauga par trešdaļu. "

    «Renault E-Tech» klāsta daļa zīmola kopējā produktu klāstā ir 22%. Renault piedāvā plašu elektrisko un hibrīdo vieglo automobiļu klāstu, tostarp pilnībā elektrisko «ZOE E-Tech electric» un «Megane E-Tech electric», kā arī hibrīdās automašīnas: «Clio E-Tech full hybrid»," Captur E-Tech full hybrid", «Megane Grandtour E-Tech plug-in hybrid» un «Arkana E-Tech full hybrid».

    Komerctransporta klāstu arī papildina jauni elektriskie modeļi: «Kangoo Van E-Tech electric» un «Master E-Tech electric».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē