• «Renault» atklājis jauno «Espace» ģimenes auto

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Autoražotājs «Renault» atklāj jaunākās paaudzes «Espace» – automašīnu, kura ir radīta ilgiem braucieniem, ģimenes atpūtai un komfortam, kad šķiet, ka automašīnā tiek pavadīta lielākā daļa no dzīves. Šis modelis ir izpelnījies ikonas statusu piecās paaudzēs kopš tā atklāšanas 1983. gadā. Jaunais «Espace», kurš var būt gan piecvietīgs, gan septiņvietīgs, papildina «Renault» zīmola klāstu, iekarojot savu vietu C un D segmentos.

    Jaunajam Renault Espace piemīt kaut kas no SUV, tajā ir saglabājusies šī modeļa tālbraucēja būtība un salona plašums, tomēr jaunākās paaudzes Espace ir piešķirts sportiskums un elegance, savukārt Esprit Alpine versijas aprīkojums atgādina par Renault Group sacīkšu un sporta automašīnu ražotāju.

    Modeļa klāstam ir trīs aprīkojuma versijas: Techno, Esprit Alpine un Iconic. Izvēlētie izsmalcinātie materiāli un apdares nianses piešķir eleganci augstākās klases aprīkojuma elementiem, pie kuriem pieder vairāk nekā vienu kvadrātmetru plašs jumta logs – viens no lielākajiem tirgū. Automašīnai ir piecas sēdvietas, bet tās var papildināt vēl ar divām trešajā rindā, iegūstot transportlīdzekli tālākiem ģimenes vai draugu izbraucieniem. Šīs paaudzes modelī vieta pietiks visiem pasažieriem!

    Jaunajā Espace gan salonā, gan zem motora pārsega ir plaši izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Tās nodrošina savienojamību, kāda nepieciešama vadītājam un pasažieriem, kā arī rada mazāku kaitējumu videi. Šīs paaudzes Espace ir mazāki auto virsbūves izmēri, masa ir par 215kg mazāka nekā priekšgājējam, un ir izcili efektīva 200 ZS E-Tech full hybrid piedziņa.

    Jaunā Espace automātiskā vairāku režīmu pārnesumkārba ir atvasināta no Formula 1, un tajā apvienoti divi pārnesumi elektrodzinējam un četri pārnesumi iekšdedzes dzinējam. Mazais degvielas patēriņš (4,6 l/100 km) nodrošina līdz pat 1100 km sniedzamību.

    Papildus tehnoloģiskajām izmaiņām ir optimizēta arī jaunā Espace aerodinamika, jauno spoguļu formu veidojot plūstošāku, padarot jumta līniju slīpu, kura noslēdzas ar spoileru, un ierīkojot atveres aizmugurējā buferī, kas izkliedē bremzējošo spēku.

    Kā jau pienākas kārtīgā Renault automašīnā, jaunā Espace braukšanas un drošības funkcijas ir augstākajā līmenī. Tā pamatā ir Alianses specializētā SMF-CD platforma, un tam ir 32 vadītāja atbalsta sistēmas trīs kategorijās: drošībai, braukšanai un novietošanai stāvvietā. MULTI-SENSE un 4CONTROL Advanced – Renault četru riteņu stūrēšanas sistēma sniedz nepieredzētu baudījumu pie stūres, toties nākamās paaudzes vējstikla displejs projicē braukšanas ātrumu, brīdinājumus un norādes navigācijai tieši uz vējstikla.

    Šajā modelī iebūvētā 360° visaptverošā kamera ir savienota ar četrām kamerām, kas proporcionāli izvietotas ap automašīnu, parādot 3D datora modelētu jaunā Espace atrašanos apkārtējā vidē.

    Centrālajā konsolē ir novietots ergonomisks roku balsts, kuru var bīdīt uz priekšu un atpakaļ, vienlaikus nodrošinot ērtu OpenR multivides ekrāna lietošanu. Katrā sēdvietu rindā ir pieejamas divas USB-C pieslēgvietas, papildu bezvadu lādētājs un divas 12 V izejas (viena pasažieriem, viena bagāžas nodalījumā). Toties par izklaidi brauciena laikā parūpēsies Harman Kardon skaņas sistēma un cits interaktīvais saturs, kas izmanto OpenR Link multivides sistēmu, tādējādi esot viegli pieejamas arī ar Renault automašīnām.

    Jaunais Espace būs pieejams pasūtījumiem 2023. gada pavasarī.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē