• Portāla sadaļas «Auto Latvija» visvairāk lasītie raksti 2022. gadā

    Internets
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    28. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Gada nogalē piedāvājam iepazīties ar pieciem 2022. gadā visvairāk lasītajiem rakstiem, kas publicēti portāla «Santa.lv» sadaļā «Auto Latvija».

    1. Internetā nonāca ziņa, ka Eiropas kartinga čempionāta sezonas atklāšanas sacensībās Portugālē noticis kāds nepatīkams starpgadījums, kurā «izcēlies» krievu sportists Artjoms Severjuhins. Tagad zināms, kāds sods viņam ticis piespriests.


    2. «Circle K» Latvia visās degvielas uzpildes stacijās samazinās degvielas cenu par 15 centiem litrā. Īpašā trīs stundu akcija ir dāvana ikvienam autobraucējam, lai svētku laikā izdotos kaut nedaudz samazināt ikdienas tēriņus. Šāda akcija Latvijā norisinās pirmo reizi un ir daļa no uzņēmuma Eiropas iniciatīvas.


    3. Daudzviet Latvijā mazākās nozīmes ceļi ir neizbraucami, jo kūstošais sniegs un lietus veido ledus kārtu. Latvijas Valsts ceļi atzīst, ka šo ceļu bīstamos posmus pēc nepieciešamības rievo un kaisa ar smilti, taču šādos apstākļos tas neesot efektīvi, jo kūstošais sniegs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst. Lai nebūtu jāpaļaujas tikai uz attiecīgajiem dienestiem, kāds vīrietis grožus ņēmis savās rokās un Lēdurgas pusē pats veicis ceļu rievošanu, izmantojot traktoram piestiprinātus zemes apstrādes diskus.


    4. «Patlaban Latvijā spēkā esošie normatīvie akti, kas apstiprināti pirms vairākiem desmitiem gadu, nosaka vēlamo optimālo stāvvietas platumu – 2,5 metri. Tomēr prakse rāda, ka lielākajā daļā publisko stāvvietu platums svārstās no 2,3 – 2,5 metriem. Šāds stāvvietas izmērs nav relevants mūsdienu automobiļu izmēriem. Turklāt pat tad, ja autovadītājam ir labas parkošanās iemaņas, nav garantijas, ka transportlīdzeklim blakus novietoto spēkratu dēļ būs iespējams atvērt vienas vai otras puses durvis, lai ērti un droši izkāptu no tā.»


    5. «Realitāte būs tāda, ka ļoti daudzi Austrumeiropas uzņēmumi līdz citam, labvēlīgākam lēmumam vienkārši nenodzīvos, un bankroti sāksies drīz. Lai no tā izvairītos, mēs savu autoparku jau esam sākuši pārcelt uz Poliju,» atzīmē Zaļizko, piebilstot, ka autoparku paredzēts pārcelt uz Poznaņas reģionu, taču šobrīd process saistībā ar karu Ukrainā ir nedaudz apstājies.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē