• “Porsche” prezentē ekskluzīvu “Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition”

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Svinot Hokenheimringas 90. gadadienu, “Porsche” prezentē pirmo īpašās sērijas modeli – “Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition”, kas balstīts ražotāja elektriskajā sporta automobilī “Taycan”, informēja uzņēmumā.

    Šo īpašās sērijas modeli izceļ vairākas unikālas detaļas, tai skaitā akmens pelēkais krāsojums no īpašo krāsu programmas apvienojumā ar bronzīta akcentiem. “Porsche Exclusive Manufaktur” izstrādājis salonu melnās ādas apdarē ar dekoratīvām šuvēm un vairākiem citiem elementiem salas zaļā krāsā. Uz šā “Taycan GTS”, kurš var attīstīt jaudu līdz pat 440 kW (598 ZS) , ekskluzivitāti norāda vairākās vietās iestrādātais gadadienas logo “90 Jahre Hockenheimring”.

    Šīs īpašās sērijas modeļa pamatideja bija vienot Hokenheimringas gadadienas moto “mobilo evolūciju” ar “tradicionālu eleganci”. Tas būs pieejams Vācijā un citos atsevišķos Eiropas tirgos.

    Šā automobiļa pakotnē tiek nodrošināta arī ekskluzīva pieeja – ar automobiļa atslēgu klienti var sevi identificēt kā šīs īpašās sērijas modeļa īpašnieki. Tas viņiem sniedz tiesības doties uz “Porsche” pieredzes centru (PEC) Hokenheimringā, sacīkšu trases centrā. Tāpat automobiļa īpašniekiem divus gadus tiks nodrošināta bezmaksas uzlāde. Klientiem būs arī priviliģētas iespējas izrādīt savu automobili PEC Frühschicht pasākumos, kuros ik mēnesi satiekas “Porsche” entuziasti.

    “Ar šo ekskluzīvo īpašo versiju mēs ne tikai iepriecinām mūsu pilnībā elektriskā sporta automobiļa fanus, bet arī norādām uz saistību ar Hokenheimringu,” skaidro “Porsche Deutschland GmbH” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Polihs. “Mēs sveicam šo leģendāro trasi ar tās bagāto, 90 gadus ilgo vēsturi. Kopš 2019. gadā tur izveidots “Porsche” pieredzes centrs, Hokenheimringa vēl vairāk ir kļuvusi par mūsu zīmola mājvietu,” uzsvēra Polihs.

    Šajā gadadienā “Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition" Hokenheimringā tika izrādīts kā izstādes automobilis.

    Eksterjers: īpašs krāsojums un augstas kvalitātes gadadienas logo

    “Augstākās kvalitātes materiāli, eleganta toņu kombinācija un neierastas detaļas, kas šādi “Taycan” vēl nav manītas – tas viss padara šo īpašās versijas modeli unikālu,” saka “Porsche” individualizācijas un klasikas nodaļas viceprezidents Aleksandrs Fabigs.

    Akmens pelēkais tonis izstrādāts īpašajā krāsu programmā, un tā rezervēta pašreizējā “Taycan” modeļa gada īpašai versijai. Šī allaž aktuālā, satriecošā “Porsche” eksterjera krāsa paspilgtina elektriskā sporta automobiļa emocionālo raksturu. Bronzīts izstrādāts kā kontrastējošs tonis, lai papildinātu krāsojumu. Tā no jauna interpretē klasiskās metāliskās nokrāsas un eleganti akcentē eksterjera un salona elementus.

    Tāpat uzmanību piesaista 21 collas “Mission E Design” diski. To centrs nokrāsots satīna bronzīta krāsā, bet disku malas krāsotas spīdīgā eksterjera krāsā. Satīna un spīdīgo krāsu kombinācija izmantota katram diskam, tādējādi šo automobili padarot vēl ekskluzīvāku. Disku centriņš arī nokrāsots satīna bronzīta krāsā , un uz tā izvietots “Porsche” ģerbonis. Bremžu suporti nokrāsoti spīdīgā melnā krāsā.

    Bronzīta akcenti arī vērojami “SportDesign” sliekšņu apdarēs, aizmugurējā gaisa izkliedētāja ieliktņu restotajā dizainā un “Taycan GTS" uzrakstā uz bagāžas nodalījuma vāka. Plāksnīte ar uzdrukātu gadadienas logo, kas izvirzīts uz āru, atrodas uz B statnes, norādot uz šīs īpašās versijas radīšanas iemeslu. Tam blakus izvietotais “Hockenheimring Edition” uzraksts veidots akmens pelēkā krāsā.

    Salons: salas zaļās krāsas dekoratīvās šuves un paldao koks

    Eksterjera dizaina koncepts atspoguļojas arī salonā. Dekoratīvās šuves “Island Green” tonī kontrastē ar melnās ādas salonu. Šāda krāsu kombinācija “Taycan” modeļu sērijā izmantota pirmoreiz.

    No paldao koka ar atvērtām porām darinātā dekoratīvā apdare ir vēl viens ievērības cienīgs elements. Ātrumpārslēgs, glāžu turētāji un ventilācijas lūkas virs centrālās konsoles, kā arī sānu ventilācijas lūkas šofera un pasažieru pusē nokrāsotas bronzīta krāsā. GT daudzfunkciju sporta stūre papildināta ar bronzīta apdari, kā arī dekoratīvām šuvēm un centra atzīmi “Island Green” tonī. Grīdas paklāji papildināti ar ādas ielaidumiem un dekoratīvām šuvēm “Island Green” krāsā.

    Vēl viens īpašs elements ir Hokenheimringas gadadienas logo uz mantu glabātuves vāka centrālajā konsolē. Uz matēta alumīnija durvju sliekšņu sargiem melnā krāsā atrodas izgaismots “Taycan GTS” modeļa nosaukums. Durvju projektori attēlo gadadienas logo uz grīdas. “Porsche Exclusive Manufaktur” detaļām pievērstā uzmanība redzama arī automobiļa atslēgā, kas nokrāsota automašīnas eksterjera krāsā un uz kuras redzams ar lāzeri iegravēts augstas kvalitātes gadadienas logo.

    Par Hokenheimringu

    Pirmais pasākums – motociklu sacīkstes –, ar kuru tika atklāta Hokenheimringa ar trīsstūrveida trases konfigurāciju, notika 1932. gada 29. maijā. Trases plānojums tika mainīts 1938. gadā, kad Hokenheimringai tika piešķirta ovāla forma un tā kļuva par ātrgaitas trasi. 1970. gada 2. augustā Hokenheimā norisinājās pirmās Formula 1 sacīkstes. Nākotnē sacīkšu trase vēlas īstenot vīziju, lai kļūtu par modernu mobilitātes demonstrāciju vietu. “Mobilā evolūcija” – šīs gadadienas galvenā tēma – raksturo šo pāreju no pagātnes nākotnē. Savukārt “tradicionālā elegance” pauž “Porsche” ilgās tradīcijas un ekskluzivitāti.

    Par Porsche pieredzes centru Hokenheimringā

    Kopš tā atvēršanas 2019. gada oktobrī, «Porsche» pieredzes centrs Hokenheimringā ir sagādājis īpašus sajūsmas mirkļus. Centrs, kas atrodas 100 kilometrus no sporta automobiļu ražotāja galvenās mītnes Štutgartē piedāvā klientiem automobiļu izstādes, vadāmības trasi, braukšanas dinamikas zonas un bezceļa trasi. Apmeklētāji var izmantot savus “Porsche” vai “Porsche” pieredzes centra plašo sporta automašīnu parku, lai kopā ar prasmīgiem instruktoriem izbaudītu daudzveidīgu braukšanas dinamiku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē