• «Porsche» investē teju 70 miljonus eiro, apņemoties ražot sintētisko degvielu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    “Porsche” stiprina savu apņemšanos nodrošināt sintētiskās degvielas jeb “eFuel” rūpniecisko ražošanu, investējot 69,3 miljonus eiro (75 miljonus ASV dolāru) uzņēmumā “HIF Global LLC”, kas pārvalda “eFuel” ražotņu projektu attīstītājus, informēja uzņēmumā.

    Apmaiņā pret šīm investīcijām sporta auto ražotājs iegūs aptuveni 12,5% ilgtermiņa akciju daļu minētajā holdingkompānijā.

    Santjago bāzētais “HIC Global LCC” šobrīd būvē “eFuel” pilotražotni “Haru Oni” Puntaarenasā, Čīles dienvidos.

    Paredzēts, ka jau no 2022. gada vidus šajā rūpnīcā ar vēja enerģiju uzsāks ražot degvielu no ūdeņraža un CO2.

    ““eFuel” degvielas sniedz svarīgu ieguldījumu vides aizsardzībā un jēgpilni papildina mūsu elektrisko mobilitāti. Investējot tās rūpnieciskā ražošanā, “Porsche” turpina paplašināt savu apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu mobilitāti. Kopumā mūsu investīcijas šīs inovatīvās tehnoloģijas izstrādē un ieviešanā pārsniedz 100 miljonus ASV dolāru jeb 92,5 miljonus eiro,” norāda “Porsche AG” par iepirkumiem atbildīgā valdes locekle Barbara Frenkela.

    “Porsche AG” par izpēti un izstrādi atbildīgais valdes loceklis Mihaels Šteiners uzsver, ka “Porsche” ar savu “HIF Global LLC” akciju daļu investē pievilcīgā uzņēmumā.

    “Sintētiskā degviela sniedz vērtīgas perspektīvas transporta sektoros, sākot ar autorūpniecību un beidzot ar aviāciju un kuģniecības nozarēm. Turklāt e-metanols ir svarīgs izejmateriāls ar citiem pielietojumiem, tai skaitā ķīmijas nozarē, kur tas var aizstāt fosilas izcelsmes izejmateriālus. E-metanols ir starpprodukts, kas rodas ražojot “eFuel”,” skaidro Šteiners.

    “Porsche” jau kādu laiku ir veicis izpēti atjaunojamo degvielu izmantošanas jomā. Izmēģinājumi laboratorijā un trasēs norisinās veiksmīgi. “Mēs sevi uztveram kā pionierus “eFuel” jomā un vēlamies attīstīt šo tehnoloģiju. Šis ir viens no elementiem mūsu skaidrajā, vispārējā ilgtspējas stratēģijā,” stāsta Šteiners.

    “Porsche” ir aizsācis ražot “eFuel” sadarbībā ar tādiem partneriem kā “Siemens Energy” un “ExxonMobil”. Šīs degvielas veids, kas tiek ražots ar atjaunīgo enerģiju, nodrošina teju CO2 neitrālu iekšdedzes dzinēju darbību.

    Sporta automobiļu ražotājs Čīlē radīto “eFuel” sākotnēji plāno izmantot autosporta projektos. Nākotnē pastāv iespēja, ka šo degvielu izmantos arī uzņēmuma ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotos automobiļos, rūpnīcā tiem veicot sākotnējo degvielas uzpildi, kā arī “Porsche” Pieredzes centros.

    Kopumā “HIF Global LLC” tiks ieguldītas investīcijas, ko ASV dolāros var izteikt skaitlī ar deviņiem cipariem, jo līdztekus “Porsche” starptautiskajā finansēšanas kārtā piedalās arī Čīles uzņēmums “Andes Mining & Energy” (AME) un ASV kompānijas “EIG”, “Baker Hughes Company” un “Gemstone Investments”. Lielākais “HIF Global LLC” akcionārs jopromām būs AME. Papildu kapitālu uzņēmums izmantos, lai attīstītu “eFuel” ražotnes Čīlē, ASV un Austrālijā, kas spēj lielā apjomā nodrošināt atjaunojamo enerģiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē