• «Porsche 911 GT3 RS» pieveic Nirburgringas apli 6:49 minūtēs

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunais «Porsche 911 GT3 RS» 20,8 kilometrus garo Nirburgringas Nordšleifes trasi pievarējis sešās minūtēs un 49,328 sekundēs jeb par 10,6 sekundēm ātrāk salīdzinājumā ar pašreizējo «911 GT3», informēja uzņēmumā.


    Pie automobiļa stūres sēdēja «Porsche» zīmola vēstnieks Jērgs Bergmeisters, kurš bijis aktīvi iesaistīts «911 » sērijas jaunā flagmaņa izveidē.

    Jaunais «911 GT3 RS » izstrādāts maksimālai veiktspējai. 386 kW (525 ZS) jaudīgais un koplietošanas ceļiem atbilstošais augstas veiktspējas sporta automobilis pilnībā izmanto autosportā izmantotās tehnoloģijas un konceptus.

    Augstu apgriezienu sacīkšu dzinējs un vieglā konstrukcija, kā arī īpašais dzesēšanas un aerodinamikas koncepts pierāda savu tiešo radniecību ar saviem autosporta brāļiem. 285 km/h lielā ātrumā «911 GT3 RS» piespiedējspēks kopumā sasniedz 860 kilogramus, kas ir trīs reizes vairāk salīdzinājumā ar «911 GT3».

    «Šodien «911 GT3 RS» demonstrēja to, ko tas jau bija solījis pēc pirmā acu uzmetiena – pilnīgu izcilību sacīkšu trasē,” norāda «GT» automobiļu nodaļas direktors Andreass Preiningers.

    Preiningers uzsver, ņemot vērā nebūt ne ideālus apstākļus ar spēcīgu pretvēju garajā «Döttinger Höhe » taisnē un zemo asfalta temperatūru, šis ir apmierinošs rādītājs. «911 GT3 RS» nosaka jaunus aerodinamikas un šasijas standartus. Vēl nekad iepriekš koplietošanas ceļiem paredzēts automobilis nav tik daudz sevī iemiesojis autosporta DNS,» atzīst Preiningers.

    «911 GT3 RS» ar «Weissach» pakotni bija aprīkots arī ar papildu komplektācijā pieejamām «Michelin Pilot Sport Cup 2 R» riepām, kuru izmērs priekšā ir 275/35 R20 un 335/30R21 aizmugurē. Jaunais «911 GT3 RS» iepriekš standarta īsāko apli veica sešās minūtēs un 44,848 sekundēs.

    «Mēs zaudējām mazliet piespiedējspēka spēcīgā, reizēm brāzmainā vēja dēļ, bet tāpat esmu ļoti gandarīts ar šo apli. Jo sevišķi ātrajās trases sekcijās »911 GT3 RS» ir nepārspējams. Šeit tas bija vienā līmenī ar augsta līmeņa sacīkšu automobiļiem. Šī automašīna nosaka arī jaunus standartus attiecībā uz bremzēšanu," teica Bergmeisters.

    «911» un «718» līniju viceprezidents Frenks Mosers ātrajam apļa laikam sekoja līdzi no boksiem, esot ārkārtīgi lepnam ar visas komandas paveikto jaunā «911 GT3 RS» izstrādes un testēšanas laikā.

    «Šodien Jērgs Bergmeisters visu salika pa plauktiņiem un realizēja šīs automašīnas potenciālu pilnībā. «911» joprojām spēj mūs pārsteigt un pierāda, ka koncepts ar aizmugurē izvietotu dzinēju joprojām ir ārkārtīgi piemērots augstas veiktspējas sporta automobiļiem," teica Mosers.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē