• Policija publisko rupjākos ātruma pārkāpējus – «rekordus» uzstādā BMW un «Audi»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Ikdienā ātrumpārkāpumus fiksē ne tikai policijas darbinieki, konstatējot pārkāpumu tā izdarīšanas brīdī, bet arī ar tehniskajiem līdzekļiem. Pērn Valsts policijas darbinieki fiksēja 72 164 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus.

    Tāpat arī ar pārvietojamiem fotoradariem fiksēts gandrīz tikpat liels skaits – 72 160 pārkāpumi. Piemēram, kāds automašīnas “Audi” vadītājs ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, bija braucis ar 200 km/h.

    Bet apdzīvotā vietā kāds “BMW” markas spēkrata vadītājs trīs reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h, bija braucis ar 158 km/h.

    Savukārt ar stacionārajiem fotoradariem pērn ir fiksēti 242 796 pārkāpumi. Piemēram, stacionārais fotoradars apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, fiksējis kādu “Mercedes Benz” markas spēkratu, kurš brauca ar 165 km/h.

    Savukārt ārpus apdzīvotas vietas atļauto 70 km/h vietā kāds “BMW” markas spēkrata vadītājs izvēlējās ātrumu 191 km/h.

    Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku aizdomāties gan par savu, gan apkārtējo drošību, jo pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, autovadītājs riskē laikus nepamanīt esošo situāciju uz ceļa un tādejādi var nepaspēt novērst bīstamas situācijas.

    Atgādinām, ka šonedēļ, no 21. līdz 27. martam, jau septīto gadu norisinās Eiropas ceļu policijas tīkla Roadpol – European Roads Policing Network akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”.

    Šīs nedēļas laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā papildu aktīvai ikdienas ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei, pievērš pastiprinātu uzmanību tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē