• Policija pieķer dzērušu smagā auto šoferi – viņam nāksies atmaksāt auto vērtību

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Šī gada 29. novembrī ap pulksten 17.00 Limbažu novadā uz autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas apturēja kravas transportlīdzekli DAF sakabē ar piekabi «Krone», kur 1966. gadā dzimis vadītājs pie stūres bija sēdies, būdams alkohola reibumā – vīrieša izelpā konstatēts 2,75 promiļu liels reibums. Par notikušo policijā ir uzsākts kriminālprocess.

    Vakar, 29. novembrī, ap pulksten 16.30 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Limbažu novadā, Salacgrīvas pagastā, uz autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži), pie Svētciema virzienā uz Igaunijas robežu persona ar kravas transportlīdzekli DAF sakabē ar piekabi «Krone» agresīvi piedalās ceļu satiksmē un, ka transportlīdzekļa vadītājs, iespējams, atrodas alkohola reibumā.

    Uz norādīto vietu izbrauca Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, kuras fiksēja norādīto transportlīdzekli un to apturēja.

    Veicot pārbaudi tika konstatēts, ka 1966. gadā dzimušais vīrietis, vadīja transportlīdzekli, būdams alkohola reibumā – vīrieša izelpā konstatēts 2,75 promiļu liels reibums. Vīrietis tika aizturēts un nogādāts Īslaicīgās aizturēšanas vietā.

    Šajā gadījumā noziedzīgais nodarījums tika izdarīts ar citai personai piederošu transportlīdzekli, tādēļ no vainīgā paredzēts piedzīt šī transportlīdzekļa vērtību.

    Valsts policija atgādina, ka ar šā gada 25. novembri, stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas transportlīdzekļa vadītājam, kuram ir atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja viņa izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles vai viņš atrodas narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī ja viņš atsakās no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes. Jāpiemin, ka iepriekš par to bija paredzēta administratīvā atbildība.

    Saskaņā ar šiem grozījumiem, pret transportlīdzekļa vadītāju ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu likumpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

    Valsts policijas aicina autovadītājus būt atbildīgiem un atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres, ja lietoti alkoholiskie dzērieni, jo alkohola lietošana un braukšana kategoriski nav savienojamas lietas.

    Tāpat Valsts policijas pateicas tiem iedzīvotājiem, kas aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē