• Policija pa karstām pēdām aiztur spogulīšu zagli; mikrorajonos izvietos brīdinošus plakātus

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija / Facebook
    Valsts policija bija saņēmusi informāciju par personu, kura, iespējams, grasās veikt automašīnas spogulīšu zādzību. Reaģējot uz saņemto informāciju policisti nekavējoties devās uz notikuma vietu.

    Vakar, 7. februārī, Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes 2.biroja 2.nodaļas amatpersonām Mežciemā, Hipokrāta ielā, veicot operatīvos pasākumus, konstatēja, ka vīrietis patiešām no BMW markas automašīnas zog atpakaļskata spogulīšu stikliņus un netālu no notikuma vietas garnadzi aizturēja.

    Aizturētais ir 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bijis sodīts par mantiskiem noziegumiem. Pie vīrieša tika atrasts ne vien tikko zagtais, bet arī vēl cits spogulīšu komplekts.

    Likumsargi noskaidroja, otrs atpakaļskata spogulīšu stikliņu komplekts nozagts Rīgas Teikas iecirkņa apkalpojamā teritorijā kādai Audi markas automašīnai, un par to Teikas iecirknī jau uzsākts kriminālprocess. Tāpat pie aizturētā atrasti dažādi instrumenti – knaibles, nazis, skrūvgrieži.

    Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas – par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu zādzība. Aizturētais ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un rīt tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājums piemērošanu. Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis tikai šī gada 14. janvārī atbrīvots no apcietinājuma.

    Lai gan šajā gadījumā garnadzis bija izvēlējies nozagt spogulīšus Audi un BMW marku automašīnām, taču spogulīšu un lukturu zādzību riska grupā ir arī citu marku automašīnas. Tā, piemēram, pērn 76% no automašīnu lukturu zādzībām izdarītas tieši Volvo markas automašīnām.

    Tādēļ, atkārtoti atgādinot parūpēties par sava transportlīdzekļa drošību, šonedēļ Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļa Rīgas mikrorajonos izvietos plakātus, lai aicinātu ikvienu automašīnas īpašnieku parūpēties par transportlīdzekļa drošību – marķēt spogulīšu un lukturus, lai padarītu tos zaglim nepievilcīgākus un palīdzētu tos identificēt atrašanas gadījumā, kā arī palūgt autoservisa darbiniekiem automašīnas lukturus īpaši nostiprināt un par to logā ievietot brīdinājuma uzrakstu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē