• Policija noķer pārkrautu baļķvedēju no Lietuvas – uzsāk 13 administratīvos procesus

    Kravas mašīna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Aizvadītās nedēļas izskaņā, 9. decembrī, Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa, veicot satiksmes kontroli un uzraugot, vai kravas pārvadātāji ievēro noteiktos ierobežojumus, fiksēja kādu SCANIA baļķvedēju, kuram, iespējams, bija pārkrauta krava.Veicot faktiskās masas kontroli, tika konstatēti vairāki pārkāpumi, par kuriem kopumā uzsākti 13 administratīvo pārkāpumu procesi, kā arī vēl viens administratīvo pārkāpumu process sākts par neaizpildītu elektronisko anketu vietnē Covidpass.lv.

    Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa pagājušajā ceturtdienā Siguldas novadā, uz autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10), netālu no Inčukalna konstatēja kādu pārvadātāju ar Lietuvas numurzīmēm, kurš veica apaļkoku pārvadājumu. Lai pārbaudītu transportlīdzekļa faktisko masu, likumsargi transportlīdzekli apturēja un veica pārbaudi.

    Kravas pārvadātājam tika fiksēti virkne pārkāpumu. Tika konstatēts, ka trīsasu piekabes faktiskā masa ir 26 790 kg, lai gan piekabes maksimāli pieļaujamā faktiskā masa ir 24 tonnas – tātad tā tika pārsniegta par 2790 kg. Tāpat tika konstatēts, ka mehāniskā trīsasu transportlīdzekļa SCANIA faktiskā masa ir 31 777,5 kg. Ņemot vērā, ka mehāniskā trīsasu transportlīdzekļa maksimāli pieļaujamā faktiskā masa ir 25 tonnas, arī šeit tika konstatēts pārkāpums, jo masa bija pārsniegta par 6 777,5 kg.

    Tāpat noskaidrots, ka transportlīdzekļa sastāva faktiskā masa ir pārsniegta par 6567,5 kg. Proti, šajā situācijā maksimāli pieļaujamā faktiskā masa, ir 52 tonnas, bet šī transportlīdzekļa sastāva faktiskā masa bija smagāka – 58 576,5 kg.

    Pārbaudes laikā likumsargi fiksēja arī vairākus pārkāpumus, kas saistīti ar darba un atpūtas laiku apliecinošiem dokumentiem, kā arī to, ka noteiktu laika posmu autovadītājs ir braucis bez tahogrāfā ievietotas vadītāja kartes.

    Kopumā tika uzsākti 13 administratīvā pārkāpuma procesi un piemēroti naudas sodi par pārkāpumiem autopārvadājumu jomā gan transportlīdzekļa vadītājam, gan arī pašam uzņēmumam. Jāpiemin, ka transportlīdzekļa vadītājs tika pie vēl viena administratīvā pārkāpuma procesa par likumā noteikto Covid-19 ierobežojumu neievērošanu, jo nebija aizpildījis elektronisko anketu vietnē Covidpass.lv. Kopumā par visiem 14 administratīvā pārkāpuma procesiem tika uzlikti naudas sodi 13 160 eiro apmērā.

    Transportlīdzekļa vadītājam un pārvadātājam aizliegts turpināt braucienu līdz brīdim, kamēr tiek apmaksāti naudas sodi.

    Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa ikdienā veic faktiskās masas kontroli uz visiem Latvijas autoceļiem. Tādēļ Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, ja redz šādus pārkāpumus, zvanot pa tālruņa numuru 110.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē