• Piegružoto ceļmalu sakopšana autoceļu uzturētājam izmaksājusi 2,5 miljonus eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Maija Zara
    AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) pēdējo piecu gadu laikā piegružoto ceļmalu sakopšanai iztērējis 2,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja LAU pārstāve Sigita Audere.

    LAU piegružoto ceļmalu sakopšanai ik gadu izlieto ap 400 000 eiro. Ik gadu izmesto atkritumu daudzums ceļmalās nemainās.

    «Ja iedzīvotāji atkritumus novietotu tiem paredzētajās vietās, tad atkritumu savākšanas izmaksas autoceļu uzturētājs varētu novirzīt lietderīgākiem ceļu uzturēšanas darbiem, piemēram, aptuveni 60 kilometriem grants autoceļu veikt dubultās virsmas apstrādi, padarot tos par melnā seguma ceļiem vai biežāk greiderēt ceļus, sakārtot ūdens atvadi uz grants autoceļiem,» norādīja Audere.

    Ceļu nomalēs tiek izmesti plastmasas maisiņi, papīri, pudeles, kā arī iedzīvotāji nereti izmanto iespēju no mājsaimniecību atkritumiem atbrīvoties, tos atstājot pie atkritumu tvertnēm autobusu pieturvietās.

    Līdztekus tam ceļmalas tiek piegružotas arī ar būvniecības un lielgabarīta atkritumiem – šīferis, kuru nevar nodot parastā atkritumu poligonā, jo tie ir bīstamie atkritumi, kā arī būvgruži, vecas mēbeles, ledusskapji un televizori, kam savukārt ir paredzēti speciāli nodošanas punkti.

    Lai sabiedrībā aktualizētu rūpes par vides tīrību, LAU sadarbībā ar SIA «Pilsētvides serviss» ir iesaistījies vides kampaņā «Plogging: Esi varonis». Šīs kustības pamatā ir videi draudzīgā sporta kustība, kas apvieno lēno treniņa skriešanu ar atkritumu vākšanu. Pašreiz «Plogging» kustībai pievienojušās vairāk nekā 40 valstis, tostarp arī Latvija.

    «Pilsētvides servisa» mājaslapā ir izveidota «ploggingam» veltīta sadaļa «Par Plogging», kurā cilvēki var atrast detalizētāku informāciju par šo kustību, kā arī sekot līdzi un pieteikties «plogginga» skrējieniem. Kampaņas atklāšanas pasākums notiks 9.jūnijā plkst.11 pie Lubānas mitrāja informācijas centra.

    LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbu uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē