• Pieci galvenie iemesli, kādēļ jāapdrošina skrejritenis

    Apdrošināšana
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pēdējos gados pilsētu ielās ir pieaudzis alternatīvo transporlīdzekļu skaits, kuri piedalās kustībā, nereti cieš negadījumos un rada zaudējumus īpašniekiem vai citiem satiksmes dalībiekiem, tomēr līdz šim apdrošināt varēja tikai velosipēdus un tiem bija jābūt reģistrētiem Ceļu satiksmes drošības direkcijā, teica AAS «Balcia Insurance SE» vadītājs Jānis Lucaus.

    Eksperti prognozē, ka moderno pilsētas braucamlīdzekļu skaits tikai turpinās pieaugt, tāpēc «Balcia», reaģējot uz tirgus tendencēm, maina līdzšinējo pieeju un uzsāk apdrošināšanu “City Combo”, kas apdrošina reģistrācijai nepakļautus transportlīdzekļus.

    Pēc Lucaus paustā, ieguvējs būs ikviens satiksmes dalībnieks, jo polise ietver arī civiltiesisko apdrošināšanu, proti, kad satiksmes negadījumā cieš kāds cits, ne tikai tas, kurš ir pie stūres, vai pats transportlīdzeklis.

    Velosipēdi, skrejriteņi, segveji, elektrovelosipēdi, elektroskrejriteņi un citi mikromobilitātes transportlīdzekļi līdz ar siltākiem laikapstākļiem pilsētās paliks aizvien vairāk, tāpēc gan to lietotājiem, gan arī bērnu vecākiem būtu lietderīgi apdomāt apdrošināšanas iegādi vismaz piecu iemeslu dēļ.

    1. Pasargā sevi no sevis paša

    Latvijas pilsētas vēl tikai attīsta un pielāgo pilsētvidi alternatīvajiem braucamrīkiem, tāpēc ar apdrošināšanu var parūpēties par braucēju un braucamrīku, apdrošinot viņu no sevis paša.

    Skolas vecuma bērniem biežs traumu cēlonis ir dažādi braucamrīki – divriteņi, skrejriteņi, elektriskie skrejriteņi, ja ar tiem brauc bez ķiveres un, pretēji noteikumiem, uz tiem atrodas vairāki braucēji vienlaikus. Sākoties pavasara sezonai, arvien biežāk slimnīcās nonāk tie, kuri pārvietojas vai cietuši pilsētvides sadursmēs.

    Kamēr zilums un nobrāzums aizmirsīsies pēc nedēļas, pret iespējamo finansiālo risku kaulu lūzuma vai zaudētu zobu gadījumā labāk apdrošināties. Apdrošināšana apmaksās gan hospitalizāciju, gan citus ārstēšanas izdevumus cietušajai personai, kura pārvietojusies ar apdrošināto braukšanas līdzekli.

    2. Aizsargā citus – gājējus, dzīvniekus un priekšmetus

    No cietušā viegli pārvērsties pāridarītājā. Diemžēl, ne visi gājēji ir tik veikli, lai izvairītos no sadursmes – māmiņas ar ratiņiem, seniori, cilvēki ar dzirdes vai redzes traucējumiem vai skrējēji, kuri klausās mūziku austiņās – visi, kas atrodas uz ietves potenciāli var kļūt par upuri pārgalvīgam braucējam.

    To apstiprina 2021. gadā Rīgas Tehniskās universitātes ekspertu veiktais pētījums, kurā secināja, ka, pārvietojoties ar elektroskrejriteņiem, augsts traumu risks ir visiem satiksmes dalībniekiem.

    Apdrošināšana sedz arī trešās personas civiltiesiskās apdrošināšanas gadījumus un izmaksās atlīdzību trešajai personai, kurai nodarīti zaudējumi.

    3. Nodrošināties pret zādzības varbūtību

    Skrejriteņus to popularitātes dēļ iekārojuši arī garnadži, taču zādzības gadījumā policijas iesniegumā īpašniekam jāpierāda mantas piederība un transportlīdzekļa atrašanās laupīšanas vietā.

    Tāpēc katram transportlīdzekļa īpašniekam ir jāparūpējas par savas mantas drošību, bet, ja tomēr zādzība ir notikusi un skrejritenis ir bijis apdrošināts, tad bēda būs daudz mazāka.

    Apdrošināšana sedz slepenu vai atklātu transportlīdzekļa zādzību, ja to nelikumīgi izdarījušas trešās personas.

    4. Izvairies no zaudējumiem, kurus radījuši dabas stihiju un laikapstākļu radīti bojājumi – krituši koki, sniegs, krusa, vētra

    Lai gan skrejriteņi parasti ir redzami uz ielām, kad ārā spīd saule, laikapstākļi Latvijā mēdz pārsteigt – negaidīta krusa aprīlī vai vētrā lūstoši koki vasaras vidū. Pēdējos gados dabas stihiju nodarītie kaitējumi Latvijas teritorijā kļūst arvien vairāk, to apstiprina apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs apdrošināšanas nozarē. Neizvēlies palikt mājās, bet dodies iepazīt Latvijas pilsētas.

    5. Lētāk nekā mūzikas un filmu abonementi

    Salīdzinot dažus no pakalpojumiem, kurus mūsdienās abonē cilvēki, – “Netflix” abonements Latvijā maksā sākot no 7,99 eiro mēnesī, “Spotify Premium”– sākot no 6,99 eiro, savukārt šīs polises pamata cena ir sākot no 2,49 eiro mēnesī. Apdrošināšana ir mūsdienīgs un stilīgs produkts, kuru ir vērts “abonēt”, jo tas mēnesī izmaksā kā vidēja kapučino tasīte klusā centra kafejnīcā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē