• Pērn sasniegts vēsturiski lielākais vidējās OCTA atlīdzības apmērs – 1305 EUR

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Neskatoties uz apdrošinātājiem pieteikto zaudējumu pieteikumu skaita samazinājumu 2020.gadā (par 10% salīdzinājumā ar 2019.gadu), pērn apdrošināšanas sabiedrības un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk- LTAB) kopā pieņēmuši lēmumus par OCTA atlīdzību izmaksu 55,84 miljonus EUR apmērā.

    2020.gadā kopējais apdrošinātājiem pieteikto negadījumu skaits bija 40627, kas ir aptuveni par 10% mazāk nekā 2019.gadā.

    “Negadījumu skaita samazinājums saistāms ar COVID-19 pandēmijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem un ekonomiskās aktivitātes krišanos, kas būtiski samazināja satiksmes intensitāti.

    LTAB statistika rāda, ka ievērojami samazinājies apdrošinātājiem pieteikto negadījumu skaits gada pirmajos 6 mēnešos, savukārt gada otrajā pusē pieteikumu skaits ievērojami palielinājies,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka pērn Latvijā reģistrēto transportlīdzekļu skaits pieaudzis līdz 1,13 miljoniem.

    Pērn apdrošināšanas sabiedrības un LTAB pieņēmuši lēmumus par atlīdzību izmaksu 55,84 miljonus EUR apmērā, kas ir aptuveni par 2% vairāk nekā gadu iepriekš. 2020.gadā pieaugusi arī vidējā apdrošināšanas atlīdzība par notikušu ceļu satiksmes negadījumu.

    “Ja 2019.gadā vidējā atlīdzība bija 1211 EUR, tad pērn tā jau sasniegusi 1305 EUR,” stāsta J.Abāšins.

    Visvairāk apdrošinātāji atlīdzinājuši nodarītos zaudējumus transportlīdzeklim (75,9%), cietušajām personām (11,9%) un valsts, pašvaldību iestādēm par CSNg cietušo ārstēšanu, uzturēšanu ārstniecības iestādēs, kā arī izmaksātajiem pabalstiem (5,9%).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē