• Peldoša, pārvietojama un stacionāra – Latvijā prezentē ultra ātro elektoauto uzlādes staciju «L-Charge»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lielbritānijā bāzētais elektromobiļu uzlādes iekārtu ražotājs, inženiertehnisko risinājumu uzņēmums «L-Charge» Eiropā izmēģina pasaulē ātrāko mobilās uzlādes staciju un piedāvā “Zaļo maršrutu” – bezmaksas EV uzlādi, braucot pa valstīm ar nepietiekami attīstītu elektroauto uzlādes tīklu un vāju energoapgādi.

    Lielbritānijā bāzētais elektromobiļu uzlādes iekārtu ražotājs, inženiertehnisko risinājumu uzņēmums «L-Charge» Eiropā izmēģina pasaulē ātrāko mobilās uzlādes staciju un piedāvā “Zaļo maršrutu” – bezmaksas EV uzlādi, braucot pa valstīm ar nepietiekami attīstītu elektroauto uzlādes tīklu un vāju energoapgādi. Pagājušajā nedēļā testa brauciena ietvaros «L-Charge» savas mobilās EV uzlādes iekārtas veiksmīgi demonstrēja Tallinā un Rīgā.

    L-Charge veiktajā aptaujā atklājās, ka Parīze, Tallina, Rīga un Varšava tiek uzskatītas par pilsētām, kuras ir visneērtākās elektroauto lietošanai un neaizsargātas pret energoresursu cenu pieaugumu. Tikai 34% elektromobiļu īpašnieku ir pilnībā apmierināti ar esošo uzlādes tīklu, prognozējamo uzlādes laiku un maksu par lādēšanu.

    Aptuveni 56% elektroauto īpašnieku nav apmierināti ar šobrīd esošo uzlādes tīklu. Interesanti, ka vairāk nekā 90% apmierināto ar saviem elektromobiļiem nekad nav veikuši garus ceļojumus. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 elektroauto īpašnieku.

    Džastins Tarrs, par pārdošanu un operatīvo darbību atbildīgais «L-Charge» viceprezidents pastāstīja: “Šobrīd uzlādes punktu pieejamība ir nopietns šķērslis, kas traucē pāriet uz pilnībā elektrisku nākotni, pat neskatoties uz pievilcīgo cenu. Ir trīs problēmas: trūkst publisku uzlādes staciju, lielākā daļa publisko uzlādes staciju nodrošina pārāk lēnu uzlādi, un jaunu uzlādes staciju ierīkošana ir ilgs un salīdzinoši dārgs process.”

    «L-Charge» risinājumi novērš šos šķēršļus un piedāvā auto īpašniekiem un svarīgāko nozaru uzņēmumiem, tostarp viesmīlības uzņēmumiem, piegādes dienestiem, mazumtirdzniecības, auto nomas un autoparku pārvaldības biznesam unikālas priekšrocības, tostarp ultra ātru uzlādi, ekonomisko efektivitāti pēc staciju uzstādīšanas, iespēju būtiski palielināt videi draudzīgu saimniekošanu.

    «L-Charge» savas uzlādes stacijas piedāvā trīs formātos, ieskaitot stacionāro, mobilo un peldošo versiju. Tie ir unikāli daudzdegvielu elektromobiļu autonomās uzlādes punkti, kuru darbību nodrošina SDG (sašķidrinātā dabas gāze), ūdeņradis vai abu maisījums. Stacionāro staciju var uzstādīt jebkurā vietā, ieskaitot ātrgaitas šosejas, tradicionālās degvielas uzpildes stacijas, tirdzniecības centrus, sporta objektus un publiskos uzlādes centrus.

    Mobilā versija ir uzlādes furgons, kas ir aprīkots ar mini elektrostaciju. Elektroenerģijas ražošanai tiek izmantota tīra degviela, tādējādi uzlādes auto var brīvi pārvietoties pilsētā un to var vajadzības gadījumā var izsaukt, izmantojot lietotni, līdzīgi kā taksometru. Mobilais uzlādes furgons nodrošina superātru uzlādi – no 0% līdz 80% 15–25 minūšu laikā. Peldošā stacija ir pilnībā autonoma laiva, kuru var izmantot elektrolaivu uzlādei ceļā, ostās vai piestātnēs.  

    EV mobilās stacijas testa brauciena galamērķis ir Londona (Lielbritānija), kur jau šā gada beigās «L-Charge» būs izveidojis elektromobiļu mobilās uzlādes tīklu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē