• Pēdējais World RX posms atcelts – Kristofersons atkal ir pasaules čempions!

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Atceļot pēdējo pasaules rallijkrosa čempionāta (World RX) posmu Vācijā, par 2020. gada pasaules čempionu kronējams šā brīža kopvērtējuma līderis, zviedrs Johans Kristofersons, paziņojuši seriāla rīkotāji.

    Par pasaules čempioniem komandu ieskaitē kļuvusi KYB Team JC vienība, ko pārstāvēja zviedri Matiass Ekstroms un Robins Larsons.

    Kristofersons līdz ar to kļuvis par trīskārtēju pasaules čempionu rallijkrosā – pirmo titulu viņš ieguva 2017., bet otro – 2018. gadā.

    Drošības apsvērumu dēļ Vācijas posma rīkotāji nolēmuši atcelt World RX seriāla pēdējās sacensības, kam bija jānotiek leģendārajā Nirburgringas trasē 12. un 13. decembrī. Pirms šā lēmuma pieņemšanas tika izskatīti vairāki iespējamie sacensību norises varianti, taču beigās sacīkšu aizvadīšana nebija realizējama.

    “Mēs ļoti gaidījām šo World RX debiju mūsu trasē,” saka Nirburgringas trases izpilddirektors Mirko Markrofts. “Pasaules rallijkrosa čempionātam ir aizraujošs un atraktīvs sacensību formāts, kas tikai bagātinātu mūsu portfolio. Taču pieņemtais lēmums ir svarīgs visiem iesaistītajiem un viņu veselībai.”

    “Mūsu sirsnīgākie apsveikumi Johanam un KYB Team JC ar godam nopelnītajiem tituliem,” saka čempionāta rīkotāju UMG viceprezidents Pols Belamī. “Mēs esam ļoti vīlušies, ka nesanāca aizvadīt noslēdzošo posmu Vācijā, taču lepojamies ar šo sezonu, ko mums izdevās aizvadīt tik neprognozējamā laikā, un mūsu lielākā pateicība ir sacensību rīkotājiem, partneriem un līdzjutējiem par viņu pacietību un atbalstu.”

    Kā zināms, sākotnēji bija paredzēts, ka KYB Team JC brauks Latvijas pilots Jānis Baumanis, taču šī sadarbība beigās nenotika, un Jāņa vietā startēja komandas vadītājs Ekstroms.

    Kopumā šosezon tika aizvadīti astoņi posmi četrās trasēs, pa diviem etapiem katrā trasē. Pasaules čempionātu piekto gadu pēc kārtas uzņēma arī Biķernieku trase Rīgā. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē