• Pēc neskaitāmām uzvarām un 23 gadu kopdzīves šķiras veiksmīgākā pasaules rallija ekipāža

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    17. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Daniels Elena un Sebastjens Lēbs
    Foto: Red Bull
    Daniels Elena un Sebastjens Lēbs
    Pēc 23 gadiem, pavadītiem vienā mašīnā dažādās sacensībās, šķiras viena no veiksmīgākajām ekipāžām pasaules autosporta vēsturē, deviņkārtējie WRC čempioni Sebastjans Lēbs un viņa stūrmanis Daniels Elena, vēsta ārzemju mediji.

    Lēbs kopā ar Elenu piedalījies praktiski visās sacensībās, kurās startējis – pasaules rallija čempionātā (WRC) un Dakaras rallijā. Tikai dažās lokālās sacensībās, kurās startēja prieka pēc, Lēbs blakus apsēdināja savu sievu.

    Pēc Elenas teiktā, lēmums par šķiršanos nav paša Lēba, bet gan britu autosporta uzņēmuma Prodrive ierosināts. Šīs komandas sastāvā abi startēja šā gada Dakaras rallijā.

    “Sebs šodien man piezvanīja, lai paziņotu, ka savu karjeru turpinās ar citu stūrmani. Viņš teica, ka to pieprasīja Prodrive, jo viņi uzskata, ka es pēdējā Dakaras rallijā nebiju pietiekami motivēts un pieļāvu pārāk daudz kļūdu navigācijā,” Elena izteicies sarunā ar franču izdevumu L’Equipe. “Ok, es nedaudz apmaldījos pirmajā ātrumposmā, jo tikai iepazinos ar elektronisko leģendu, bet neuzskatu, ka pieļāvām vairāk kļūdu kā citi.”

    Lēbs savukārt norādījis, ka “laiks rādīs, vai šis bija pareizais lēmums”. “Mēs daudz diskutējām ar Prodrive un pēc mūsu pēdējā Dakaras rallija analīzes nonācām pie secinājuma, ka būtu labāk izmēģināt ko citu. Man ir 47 gadi un vairs palicis nav tik daudz laika, lai uzvarētu Dakarā, tāpēc gribu dot sev labāko iespēju,” saka Lēbs, piebilstot, ka ar Elenu viņi joprojām paliks draugi.

    “Seb, man nekas nav pret tevi, es vienmēr tevi atbalstīšu, mēs paliksim draugi. Pēc tam, kad mēs 2013. gadā atvadījāmies no WRC, tu man uzrakstīji: priecājos, ka mēs satikāmies. Arī es esmu laimīgs, ka mēs satikāmies, un novēlu tev veiksmi ar jauno stūrmani,” izteicās Daniels Elena.

    Sebastjens Lēbs un Daniels Elena no 2001. līdz 2020. gadam kopumā uzvarējuši 79 WRC posmos un 119 reizes kāpuši tur uz goda pjedestāla, kā arī kopā startējuši visos četros Dakaras rallijos, kuros piedalījās Lēbs.

    Šis ir otrais gadījums šogad, kad pilotu šķiršanās no stūrmaņa notikusi ar publisku skandālu – īsi pirms 2021. gada WRC sezonas pirmā posma par sadarbības pārtraukšanu pēkšņi paziņoja Hyundai rūpnīcas komandas ekipāža Tjerī Nevils un viņa stūrmanis Nikolā Žilsuls, un beļģu pilotam nedēļas laikā bija jāatrod stūrmanis startam Montekarlo rallijā. Neoficiāla informācija liecina, ka šīs šķiršanās iemesls bija finansiālas dabas nesaskaņas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē