• Pakaļdzīšanās Jēkabpilī: dzērājšofera apturēšanai policija sašauj auto riepu

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Valsts policija
    Ilustratīvs foto
    Aizvadītās nedēļas nogalē policistiem Jēkabpilī, lai apturētu iereibuša vadītāja transportlīdzekli, nācies sašaut transportlīdzekļa riepu.

    Piektdien, 9.aprīlī, Jēkabpilī, Viestura ielā, automašīnas Volvo V70 vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības apturēt transportlīdzekli un centās aizbēgt no likumsargiem, braucot Jēkabpils novada Kalnu pagasta virzienā. Tranportlīdzekļa vadītājam vairākkārtīgi skaļrunī tika dots rīkojums apturēt automašīnu, taču viņš to ignorēja.

    Arī pēc brīdinājuma šāviena gaisā bēgšana tika turpināta, braucot agresīvi un apdraudot savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, tāpēc policists pieņēma lēmumu veikt trīs mērķtiecīgus šāvienus pa transportlīdzekļa aizmugurējo riepu. Automašīnas vadītājs transportlīdzekli apturēja, nobraucot vēl vairākus kilometrus. Neviena persona šajā situācijā necieta.

    Veicot pārbaudi, likumsargi konstatēja, ka Volvo V70 vadītājs – 1993.gadā dzimis vīrietis – ir alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 1,07 promiles.

    Tika arī noskaidrots, ka vīrietim nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

    Tāpat pārbaudes laikā policistiem radās aizdomas, ka automašīnas pasažieris atrodas apreibinošu vielu ietekmē, tāpēc nolemts 1990.gadā dzimušo vīrieti nogādāt medicīnas iestādē pārbaudes veikšanai, lai noteiktu narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmi. Ārstniecības iestādē automašīnas pasažieris izteica draudus policistam, kā arī veica uzbrukumu un sabojāja formas tērpu.

    Pret abiem vīriešiem policija sākusi kriminālprocesus. Policija atgādina, ka par automašīnas vadīšanu alkohola ietekmē var tikt piemērota brīvības atņemšana līdz vienam gadam, naudas sods vai piespiedu darbs, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt par uzbrukumu varas pārstāvim var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē