• «Ox Drive» koplietošanas platformā būs pieejamas 130 «Tesla» automašīnas

    Koplietošanas auto
    Ziņu aģentūra LETA
    15. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Automašīnu «Tesla» koplietošanas platforma «Ox Drive» plāno paplašināt autoparku līdz 130 automašīnām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

    Kopš jūlija, kad tika atklāta «Tesla» automašīnu koplietošanas platforma «Ox Drive», pieprasījums pēc šiem elektromobiļiem pārspējis plānoto, tāpēc uzņēmums plāno pārskatīt savus plānus un paātrināt autoparku paplašināšanu ar jauniem «Tesla» transportlīdzekļiem.

    Pirmajā attīstības posmā uzņēmums plāno paplašināt autoparku no sākotnēji 40 automašīnām līdz 130 «Tesla» automašīnām.

    «Ox Drive» līdzdibinātāja Egija Gailuma informē, ka automašīnu izmantošanas noslodze ir ļoti augsta. Izvērtējot lietotāja profilu, secināts, ka visvairāk jeb puse «Tesla» elektromobiļu lietotāju Latvijā ir vecumā no 29 līdz 38 gadiem.

    Vidējais viena brauciena nobraukums ir 80 kilometri un izmantošanas laiks – astoņas stundas. 

    Gailuma skaidro, ka platforma nebija paredzējusi tik augstu pieprasījumu pēc «Tesla» automašīnām, jo ikdienā vienlaicīgi ir pieejamas tikai piecas līdz desmit automašīnas. 

    Divas trešdaļas lietotāju šo platformu saviem braucieniem lieto atkārtoti – rekordists ir lietotājs ar 36 braucieniem. 

    Jaunizveidotās «Tesla» platformas sākotnējais finansējums veido 2,5 miljonus eiro. Plānots, ka, palielinoties transportlīdzekļu skaitam, «OX Drive» piedāvās arī automašīnu abonementus uz trim, sešiem, 12 mēnešiem vai jebkuru klientam vēlamo laika periodu, kas nozīmēs, ka uz noteiktu laiku transportlīdzeklis tiks nodots ilgtermiņa nomai.

    «Tesla» koplietošanas platformu «Ox Drive» nodrošina SIA «Spaceship», kas reģistrēta 2021.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 6613 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

    «Spaceship» kapitālā 51,1% pieder AS «Eleving Vehicle Finance», kuras patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds. Vienlaikus starp lielākajiem īpašniekiem ir arī Gailuma, Kristiāns Karlsons, Kristaps Vasiļjevs un Igaunijas pilsonis Juhans Kārma, kuriem katram pieder pa 10,59% kapitāldaļu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē