• «Opel Astra GSe» un «Grandland GSe» pirmais tests ārzemēs

    Auto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    7. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    "Opel Manta GSe ElektroMOD" un jaunais "Astra GSe" plug-in hibrīds
    Foto: Toms Timoško
    "Opel Manta GSe ElektroMOD" un jaunais "Astra GSe" plug-in hibrīds
    Kurš ir pēdējais aizraujošais «Opel», kas nāk prātā? Katram ir savs favorīts, taču visai liela iespēja, ka tas ir kāds no modeļiem ar OPC uzrakstu uz bagāžnieka vāka. OPC versijā pat ietilpīgais «Zafira» minivens pārtapa par visai pievilcīgu auto arī to acīs, kuriem nebija vajadzība pēc septiņām sēdvietām. Tagad OPC (agrāk GSi un GTE) vārds nomainīts pret citu trīs burtu salikumu, tomēr filozofija palikusi līdzīga – piešķirt automašīnai papildu dinamiku, turklāt GSe gadījumā tiek domāts par efektivitāti. Tas ir elektrificēts!
    Nākamais: Opel Astra GSe

    Bez vēstures nav nākotnes. Burtu salikums GSE parādījās jau 70. gados līdz ar «Commodore GS/E» iznākšanu. 80. gados pievienojās «Monza GSE», kas ieguva trīs burtu abreviatūru brīdī, kad ražotājs nolēma atteikties no karburatora. Lielisku šī modeļa eksemplāru varējām aplūkot Malagā.

    Līdzās atradās «Manta GSe ElektroMOD». Nepietiek ar to, ka spilgti dzeltenās krāsas auto pasaulē izlaists tikai vienā eksemplārā – mums pat bija iespēja ar to izbraukt. Šis piedzīvojums ir atsevišķa raksta vērts un es nebūtu pārsteigts, ja retro kupejas reinkarnācija no šī pasākuma būtu atspoguļota no žurnālistu puses tikpat daudz kā jaunie modeļi.

    GSe mantojums nekur nav zudis. Tagad dinamiskās versijas abreviatūra mainījusi nozīmi no «Grand Sport Einspritzung» uz «Grand Sport electric», rotājot jauno «Astra» un modernizēto «Grandland».

    «Plug-in» jeb spraudņa hibrīds, kurā apvienots iekšdedzes dzinējs, akumulators un elektromotors. Raudzīsim, kāds ir rezultāts.

    «Opel Manta GSe ElektroMOD» un «Opel Monza GSE»:

    Pieprasījums un nākotne

    Skaitļi norāda uz to, ka elektrifikācija uzņem apgriezienus. Katrs piektais Vācijā pārdotais «Opel» ir pilnībā elektrisks. Zīmola pārstāvji gan uzreiz atzīmēja, ka arī nākotnē hibrīdi nekur nepazudīs.

    Vairākās valstīs, tostarp Latvijā, ar pilnībā elektrisku auto tirdzniecību vēl nesokas tik raiti un tam ir vairāki objektīvi izskaidrojumi, savukārt hibrīda versijas ir pieejamākas un lietošanas ziņā vairāk līdzinās daudziem pierastajai iekšdedzes dzinēja automašīnai.

    Jau tuvākajā nākotnē GSe modeļu spektrs tiks paplašināts, sastāvot gan no spraudņa hibrīdiem, gan pilnībā elektriskajām versijām. Ekoloģijas jomā «Opel» nolēmis rādīt priekšzīmi – no nākamā gada viss modeļu klāsts tiks elektrificēts, savukārt jau no 2028. gada pilnībā visi zīmola modeļi Eiropā būs elektriski.

    Turpinājumā lasi mūsu iespaidus par «Opel Astra GSe» un «Grandland GSe»:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē