• Nulles emisijas un maksimāla kravnesība – «Iveco» kļūst elektrisks ar jauno «eDaily»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Uzņēmums Iveco izstādē “IAA Transportation 2022” Hanoverē iepazīstināja ar «Daily elektrisko dvīni” – pilnīgi jauno bezemisiju »eDaily", kas paredzēts visiem vieglā komerciālā transportlīdzekļa lietojumiem, tai skaitā braucieniem lielas slodzes apstākļos. Šī ir unikāla izvēles iespēja tirgū, kurā gan piedāvājums, gan pieprasījums joprojām ir vērsti uz piegādēm pilsētās.

    ““Elektrisks” nozīmē nākotni, un mēs vēlamies padarīt elektrifikāciju pieejamu visiem mūsu klientiem. Mēs radījām eDaily kā Iveco produktu izstrādes stratēģijas un pārejas ceļveža galveno elementu ar mērķi padarīt visu Daily klāstu elektrisku, vienlaikus saglabājot īpašības, kas raksturīgas mūsu transportlīdzekļiem, proti, izturību, uzticamību, daudzpusību, kravnesību un veiktspēju.

    Ar plašo komplektāciju klāstu, pilnībā modulāro akumulatoru komplektu un pielāgojamību plašām pārveidojumu un lietojumu vajadzībām jaunais eDaily piedāvā elektrifikāciju jauniem uzdevumiem un klientiem,” stāsta Ernests Jakubonis, Iveco pārstāvniecības Baltijas valstīs pārdošanas un mārketinga vadītājs.

    eDaily – tas pats Daily, tikai elektrisks

    Visa Daily modeļu līnija tagad ir pieejama arī bezemisiju versijā. eDaily ir vienīgais elektriskais vieglais komerctransportlīdzeklis ar kravas ietilpību līdz 20 m3, kravnesību līdz 4,6 tonnām un vilkšanas spēju līdz 3,5 tonnām.

    Veiktspēja atbilst iekšdedzes dzinēja versijai: maksimālā jauda ir 140 kW (190 ZS), maksimālais griezes moments sasniedz 400 Nm, un maksimālais ātrums līdz 120 km/h. Ja vajadzīga papildu jauda, autovadītāji var aktivizēt eDaily speciālo Hi-Power funkciju. Enerģijas patēriņu var optimizēt, izmantojot braukšanas režīmu selektoru, bet viena pedāļa režīms atvieglo braukšanu un pārveido bremžu kinētisko enerģiju elektrībā, tādējādi samazinot enerģijas patēriņu un bremžu uzliku nodilumu.

    Enerģija jebkuram maršrutam un uzturēšanas izmaksu samazinājums par līdz pat 50 %

    eDaily var būt aprīkots ar vienu, diviem vai trīs akumulatoriem. Tie ir aizsargāti ar astoņu gadu un līdz 250 000 km nobraukuma garantiju. Akumulatoru konfigurāciju var mainīt visā transportlīdzekļa kalpošanas laikā. eDaily var uzlādēt publiskajās stacijās, kā arī no rūpnieciskajām un sadzīves kontaktligzdām, tai skaitā ar 80 kW jaudu, kas ļauj palielināt sniedzamību par 100 km vien 30 minūšu laikā.

    eDaily tiek piedāvāts furgona, kabīnes, dubultkabīnes un šasijas variantos ar pilnu masu no 3,5 dz 7,2 tonnām, viena riteņa un dubultriteņu versijās, ar plašu augstuma un riteņu bāzes iespēju klāstu. Elektriskajā modelī ir pieejamas visas standarta Daily tehnoloģijas un komforta funkcijas, ieskaitot Air-Pro inteliģento pneimatisko balstiekārtu. eDaily ir vienīgais elektriskais vieglais komerctransports, kas piedāvā alternatīvu aizmugurējās ass pārnesumskaitli, lai pēc vajadzības izceltu veiktspēju vai efektivitāti. Versijai 50C tas ir 3,6 vai 4,44, savukārt versijai 72C – 4,3 vai 5,13.

    Refrižeratoriem, celtņiem un citām virsbūves modifikācijām, kas izmantojamas pat visprasīgākajās jomās, piemēram, atkritumu savākšanā, tiek nodrošināta līdz 15 kW PTO (Power Take OFF) jaudas pārvades iekārta. Ja transportlīdzeklis ir pievienots lādētājam vai parastai kontaktligzdai, tīkla strāvu var novirzīt eDaily uzstādītā papildu aprīkojuma darbināšanai. Barošana no gaitas baterijām savukārt ļauj izmantot aprīkojumu pat tad, ja elektromotors ir izslēgts.

    Pierādīta uzticamība un elektrospecifiski risinājumi nodrošina konkurētspējīgas ekspluatācijas izmaksas, ievērojami samazinot uzturēšanas un remonta izdevumus salīdzinājumā ar dīzeļdegvielas transportlīdzekļu versijām.

    Ilgtspējīgs transportlīdzeklis digitālajam laikmetam

    Lai uzlabotu produktivitāti un autovadītāja labklājību, eDaily vienmēr ir savienots – datu apmaiņa un piekļuve visiem Iveco pakalpojumiem notiek reāllaikā.

    Automašīnas programmatūra tiek regulāri un nemanāmi atjaunināta, izmantojot bezvadu tehnoloģiju. Transportlīdzekļa ģenerētos reāllaika datus attālināti uzrauga Iveco vadības telpa. Proaktīva un prognozējoša diagnostika ļauj izvairīties no neplānotām pauzēm un laikus ieplānot apkopi.

    eDaily maršrutēšanas lietojumprogramma mijiedarbojas ar transportlīdzekli, lai prognozētu transportlīdzekļa sniedzamību, nepieciešamās uzlādes galamērķa sasniegšanai un precīzu ierašanās laiku. Sniedzamības brīdinājuma funkcija proaktīvi brīdina autoparka pārvaldnieku, kad atlikušais akumulatora uzlādes līmenis tuvojas kritiskajai robežai vai kad rodas uzlādes problēma. Lai optimizētu enerģijas patēriņu, automašīnu parka vadītājs var iepriekš iestatīt braukšanas un reģenerācijas režīmus, bet viedā uzlādes pārvaldība palīdz lietotājiem ieplānot uzlādi visērtākajā laikā.

    Papildus visām funkcijām, kas pieejamas Daily, īpašie e-pakalpojumi ietver Iveco ON Easy Daily lietojumprogrammu ar jaunām funkcijām, kas paredzētas tieši zīmola elektriskajiem transportlīdzekļiem.

    eDaily jau var pasūtīt visā Eiropā, un piegādes tiks sāktas nākamā gada sākumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē