• Noskaidrots, kurā no Baltijas valstīm auto īpašnieki gatavi visvairāk tērēt par riepām

    Lietotas riepas
    Ziņu aģentūra LETA
    9. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas foto
    Kopumā vairāk nekā puse autovadītāju izmantos iepriekšējo sezonu ziemas riepas, liecina apdrošināšanas kompānijas If Apdrošināšana veiktā pētījuma dati.

    Tostarp katrs trešais jeb 34% auto īpašnieku Latvijā šajā ziemā savu auto aprīkos ar jaunām ziemas riepām, 33% izmantos pagājušajā gadā iegādātās riepas, 17% – trīs gadus vecas riepas, katrs desmitais (10%) riepas, kas vecākas par trim gadiem, bet 6% vēl nav izlēmuši.

    Saskaņā ar pētījumu lielākā daļa auto īpašnieku Baltijā savu auto aprīkos ar ziemas riepām, tā norādījuši 58% aptaujāto Latvijā, 67% Lietuvā un 55% Igaunijā.

    Katrs ceturtais aptaujātais Latvijā (25%) izvēlas vissezonas riepas, bet 15% – riepas ar radzēm. Līdzīgi norāda arī aptaujātie Lietuvā – 24% izmantos vissezonas riepas, bet tikai 7% riepas ar radzēm. Krasi atšķirīga situācija gan ir Igaunijā, kur 43% norādījuši, ka izvēlēsies riepas ar radzēm.

    Kā secināts pētījuma rezultātos, auto īpašnieki Igaunijā par ziemas riepām gatavi tērēt vairāk nekā Latvijā un Lietuvā.

    Katrs ceturtais aptaujātais jeb 25% Igaunijā parasti tērē 61 līdz 90 eiro par vienu riepu, 19% – 91 līdz 120 eiro, bet 17% – 31 līdz 60 eiro. Tikmēr Latvijā 36% aptaujāto iegādājas ziemas riepas par 31 līdz 60 eiro un tikai 8% gatavi tērēt 91 līdz 120 eiro.

    Latvijā cenu par vienu no galvenajiem kritērijiem, iegādājoties ziemas riepas, biežāk norādījuši gados jauni auto īpašnieki vecuma grupā no 24 līdz 35 gadiem (37%), bet retāk – auto īpašnieki vecuma grupā no 45 līdz 55 gadiem (19%). Cena kā viens no svarīgākajiem kritērijiem ir arī tiem aptaujātajiem, kuri savam auto izvēlas vissezonas riepas (52%).

    If Apdrošināšana aptauju Baltijas valstīs veica sadarbībā ar institūtu KOG, un tajā piedalījās vairāk nekā 3000 respondentu. Aptauja veikta oktobrī un tajā piedalījās 1000 respondentu no Latvijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē