• «Neste» un «Scania» sadarbojas, lai atvieglotu atjaunojamās degvielas izmantošanas izsekošanu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Evija Trifanova
    «Neste» un «Scania» izmēģina digitālo risinājumu, kas ļauj viegli sekot līdzi un pārbaudīt katras kravas automašīnas atjaunojamās degvielas izmantošanu.

    Apvienojot datus no «Scania» autoparka pārvaldības portāla, kas papildināti ar «Neste» degvielas emisiju datiem, šis risinājums nodrošina «Scania» autoparka pārvaldības klientiem precīzus, atjauninātus datus ziņojumiem par siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijām (SEG) un ilgtspējas komunikācijai. Klienti ērti un bez rūpēm var salīdzināt Neste atjaunojamo degvielu ietekmi uz vidi attiecībā pret fosilajām degvielām un sekot līdzi savam progresam klimata mērķu sasniegšanā.

    «Neste» un «Scania» šo digitālo risinājumu testē kopā ar loģistikas uzņēmumiem «HAVI» un «UFF». Risinājums apvieno datus par to, kur konkrētai kravas automašīnai ir uzpildīta degviela un cik daudz kilometru tā ir nobraukusi, ar datiem par ietekmi uz klimatu, ņemot vērā «Neste MY» atjaunojamās dīzeļdegvielas izmantošanu fosilo degvielu vietā. Līdz šim ir bijis sarežģīti pārbaudīt, cik lielā mērā kravas automašīnas patiešām darbojas ar atjaunojamo degvielu, jo tās pašas kravas automašīnas varētu arī turpināt darboties ar fosilo degvielu. Šobrīd testēšanas stadijā esošais digitālais risinājums cer atrisināt šo problēmu. «Neste» un «Scania» kopīgais mērķis ir panākt, lai šis risinājums nākotnē varētu apkalpot visus autoparku ražotājus un visu veidu atjaunojamo degvielu.

    «Mūsu unikālās sadarbības mērķis ir kopā ar autoparka ražotāju testēt to, kā pārbaudīt atjaunojamo degvielu izmantošanu un precīzi ziņot par ietekmi uz klimatu. Klimata dati tagad digitāli plūst caur sistēmām, turpretim iepriekš tie galvenokārt tika vākti manuāli no dažādiem avotiem. Mūsu izmēģinājuma programma ar «Scania» sākās, noskaidrojot izaicinājumus, ar kuriem pašlaik saskaras transporta uzņēmumi, izstrādājot sava autoparka ilgtspējību un ar to saistītos ilgtspējības pārskatus. Mēs aicinājām transporta nozares klientus piedalīties intervijās, lai sniegtu Scania pakalpojumu izstrādes komandai dziļāku izpratni par viņu ilgtspējības attīstības izaicinājumiem. Mēs arī vēlējāmies atbalstīt pašas Scania centienus sekot līdzi un ziņot par savu progresu saistībā ar zinātnē balstīto mērķu iniciatīvu. Veiksmīgās izmēģinājuma programmas Somijā mudināti, mēs tagad meklējam iespēju paplašināt risinājumu jaunajos tirgos,» saka «Neste OEM» partnerību vadītājs Mats Hultmans.

    ««Scania» mērķis ir virzīt pāreju uz ilgtspējīgu transporta sistēmu, radot mobilitātes pasauli, kas ir labāka uzņēmējdarbībai, sabiedrībai un videi. Mēs esam pārliecināti, ka datu caurskatāmība, savienojamība un partnerības ekosistēmā ir ļoti svarīgas, lai paātrinātu šo virzību, kur energoefektivitāte, elektrifikācija, atjaunojamās degvielas un vieds un drošs transports ir daļa no risinājuma. Šajā sadarbībā mūsu mērķis bija nodrošināt piekļuvi uzticamiem, precīziem un automatizētiem emisiju aprēķiniem, ko varētu izmantot gan ikdienas darbībās, gan arī, lai parādītu atjaunojamo degvielu uzticamību ekosistēmā,» norāda «Scania» ilgtspējīga transporta vadītājs Jākobs Torno.

    ««HAVI» ir apņēmies līdz 2050. gadam panākt nulles emisijas, un mēs esam lepni strādāt ar saviem klientiem un partneriem, lai nodrošinātu arvien ilgtspējīgākus, digitāli attīstītus un caurskatāmus piegādes tīklu risinājumus. Tā kā liela daļa no mūsu piegādes autoparka Eiropā tagad tiek darbināta ar tādām alternatīvām degvielām kā elektroenerģija, biogāze un atjaunojamā dīzeļdegviela, mēs priecājamies, ka šī «Scania» un «Neste« inovatīvā digitalizācijas iniciatīva ļauj automātiski ziņot par patiesajiem SEG samazinājumiem, kas sasniegti mūsu klientu vārdā. Runājot krietni plašāk, piegādes ar pārbaudāmi zemāku oglekļa emisiju varētu arī stiprināt uzticību progresam, kas tiek panākts, lai sasniegtu neto nulli,» saka »HAVI» ilgtspējības un inovāciju direktors Masimo D’Alesandro.

    «Kopā ar «Scania» un mūsu izmēģinājuma klientiem «HAVI» un «UFF» mūsu mērķis ir parādīt, kā klimata dati var radīt papildu vērtību un virzīt loģistikas nozari uz zemāku emisiju līmeni. Sadarbība visā nozares vērtību tīklā ir svarīga, kad tiek izstrādāti jauni risinājumi, un šī izmēģinājuma programma ir labs piemērs uz klientu orientētam risinājumam, kas paver ceļu visai nozarei cīņā pret klimata pārmaiņām,» saka «Neste OEM» partnerību vadītājs Mats Hultmans.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē