• Nepilngadīgs autovadītājs reibumā ietriecas elektrības stabā; riepu protektors vien 2,6 mm

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    13.janvārī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Pulkveža Brieža ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Likumsargiem, ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs negadījuma vietu atstājis. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas noskaidroja, ka automašīnu vadījis nepilngadīgs jaunietis, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

    Noskaidrots, ka jaunietis Liepājā, Pulkveža Brieža ielā vadīja automašīnu Renault un, neizvēloties drošu braukšanas ātrumu atbilstoši ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem, pie ceļa virziena maiņas pa kreisi uzsāka bremzēšanu, kā rezultātā, sākoties sānslīdei, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot šķērslim – elektrības stabam, bojājot transportlīdzekli un stabu. Negadījumā cietušo nav.

    Vadītājs pēc negadījuma izraisīšanas atstāja negadījuma vietu, neziņojot par to policijai likumā noteiktā kārtībā. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi jaunieša izelpā, konstatēts, ka jaunietis atradies 0,55 promiļu reibumā.

    Tāpat konstatēts ka transportlīdzekļa Renault aizmugurējās labās puses riepas protektora dziļums neatbilst noteiktajās normās paredzētajam minimālajam riepu protektora dziļumam.

    Aizmugurējās labās puses riepas protektora dziļums ir 2,60 mm, kas apdraud satiksmes drošību.

    Valsts policijā par notikušo ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi.

    Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka ja ceļu satiksmes negadījumā ir nodarīti bojājumi trešās personas, kā arī tad, ja transportlīdzekļiem radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt, transportlīdzekļa vadītājs nekavējoties apstājas un paliek negadījuma vietā, iededz avārijas gaismas signalizāciju un uzstāda avārijas zīmi, bet, ja tas nav iespējams, citādā veidā brīdina pārējos ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu satiksmes negadījumu, dara visu iespējamo, lai negadījuma vietā saglabātu notikuma pēdas, pieraksta aculiecinieku vārdu, uzvārdu un adresi un par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem.

    Noteikumi nosaka arī to, ka transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus.

    Tāpat ir aizliegts braukt ar transportlīdzekli, ja riepu protektora dziļums ir mazāks par normatīvajos aktos noteikto dziļumu. Šo noteikumu neievērošanas gadījumā ir paredzēts sods no 15 līdz 55 eiro.

    Atgādinām, ka ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir 4 mm.

    Savukārt Ceļu satiksmes likums nosaka, ka ir aizliegts vadīt transportlīdzekli ja vadītājam nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību un transportlīdzekļa vadītājam pēc ceļu satiksmes negadījuma līdz reibuma stāvokļa konstatēšanai nepieciešamās pārbaudes izdarīšanai vai atbrīvošanai noteiktā kārtībā no šādas pārbaudes aizliegts lietot alkoholiskus dzērienus, narkotiskas vai psihotropas vielas, kā arī atteikties no šādas pārbaudes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē