• Nepieciešami papildus 16,4 miljoni, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta nepārtrauktību

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay / Ilustratīvs foto
    Ministru kabinets (MK) piešķīris papildu finansējumu 7 000 000 eiro apmērā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem zaudējumu kompensēšanai.

    Lēmums pieņemts attiecībā uz reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem un vilcieniem, kā arī pilsētu nozīmes pasažieru pārvadājumiem maršrutos, kuriem vairāk nekā 30% no kopējā maršruta garuma ir ārpus pilsētas administratīvās teritorijas robežām, kā arī par pasažieru kategoriju pārvadāšanu, kuri tiesīgi izmantot sabiedrisko transportu ar braukšanas maksas atvieglojumiem.

    Satiksmes ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā ir teikts, ka, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību un sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījumu atbilstoši iedzīvotāju pieprasījumam, 2019. gadā kopumā nepieciešams piešķirt papildu finansējumu 16 363 405 eiro.

    Šodien piešķirtais finansējums 7 000 000 eiro apmērā ir rasts, pārdalot līdzekļus no Finanšu ministrijas uz Satiksmes ministriju, un tas šobrīd tikai daļēji sedz sabiedriskā transporta pakalpojumu līgumos noteiktās valsts uzņemtās saistības 2019. gadā, un to segšanai pilnā apmērā papildus nepieciešami vēl 9 363 405 eiro.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē