• Nākamās paaudzes BMW 5. sērija būs arī pilnībā elektriska

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau šogad debiju piedzīvos astotās paaudzes BMW 5. sērijas Sedan ar uzlabotu dinamiku un komfortu, kā arī mūsdienīgākiem dizaina risinājumiem, saglabājot sev tradicionālās, elegantās un sportiskās rakstura iezīmes. Pirmo reizi tas būs arī pieejams ar pilnībā elektrisko dzinēju BMW i5 modeļa veidolā. Nākamā gada pavasarī BMW Group turpinās sistemātiski paplašināt savu pilnībā elektrisko automobiļu piedāvājumu ar BMW i5 Touring.

    Pilnībā elektriskais BMW i4 M50 jau ir pierādījis, ka BMW spēj apvienot automobiļu dinamisko veiktspēju ar klimatam draudzīgo elektrisko mobilitāti, tāpēc astotās paaudzes BMW 5. sērijas Sedan būs pieejams gan kā pilnībā elektriskais BMW M Performance modelis, gan kā plug-in hibrīds.

    Tāpat 5. sērijas jaunākās paaudzes modeļi būs pieejami ar iekšdedzes dzinēju, kas aprīkoti ar 48 V vieglo hibrīdtehnoloģiju.

    Modeļa jaunākās variācijas būs papildinātas ar BMW nesen izziņoto jauno operētājsistēmu BMW iDrive 8.5, ko pakāpeniski plānots ieviest visās vidējā izmēra, biznesa un luksusa modeļu klāsta automobiļos. Interjera dizaina atjauninājumu pamatā būs BMW izliektais ekrāns.

    BMW Group lielākajā daļā tirgus segmentu jau šobrīd piedāvā pilnībā elektriskus automobiļus, ko drīzumā papildinās luksusa klases BMW i5 Sedan un nedaudz vēlāk – BMW i5 Touring.

    Plānots, ka svaigākā BMW jauninājuma 5. sērijas Sedan modeļa pārdošana visā pasaulē sāksies šī gada oktobrī, taču BMW i5 Touring tirgū būs pieejams 2024. gada pavasarī.

    50 gadu laikā saražoti vairāk nekā desmit miljoni BMW 5. sērijas automobiļu

    Aizvadītajā gadā BMW 5. sērijas modelis svinēja savu 50. dzimšanas dienu. Šo gadu laikā tā harmoniskais līdzsvars starp sportiskās braukšanas prieku un garo distanču komfortu ir tas, kas BMW 5. sērijas sedanu ir padarījis pieprasītu visā pasaulē.

    50 gadu un septiņu modeļu paaudžu laikā 5. sērijas automobilis ir kļuvis par veiksmīgāko biznesa modeli pasaulē. No 1972. gada līdz šī gada sākumam ir saražoti vairāk nekā desmit miljoni BMW 5. sērijas automobiļu.

    Savukārt jaunais BMW 5. sērijas sedans tiks ražots tikai Dingolfingas rūpnīcā, kas ir lielākā BMW Group rūpnīca Eiropā. BMW zīmola automobiļi no Dingolfingas ražošanas līnijām izbrauc jau kopš 1973. gada, un šogad tā atzīmēs savu piecdesmito gadu jubileju BMW modeļu ražošanā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē