• Mārtiņš Sesks izlaidīs sezonas pēdējo JWRC posmu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Mārtiņš Sesks nepiedalīsies šīs sezonas noslēdzošajā pasaules junioru rallija čempionāta (JWRC) posmā, tā vietā ātrāk uzsākot darbu pie nākamā gada sezonas, paziņojusi viņa komanda.

    LMT Autosporta akadēmijas komanda pieņēmusi lēmumu sākt gatavošanos 2020. gada pasaules rallija čempionātam ātrāk, nekā to dara citi sportisti. Lai nākamajā gadā JWRC klasē varētu cīnīties par godalgotām vietām, tiks ieguldīts papildu laiks treniņos, tāpēc Seska ekipāža nepiedalīsies JWRC noslēdzēšojā posmā, kas 4.-7. oktobrī norisināsies Lielbritānijā. 

    “Tādas lietas nav iepriekš paredzamas, bet šī sezona lika mazliet piebremzēt labu kopējo rezultātu sasniegšanā. Vairākas lietas neizdevās īstenot kā gribētos, tāpēc nācās ieguldīt milzīgu darbu ekipāžas sadarbības izpētē un attīstībā. Esam izdarījuši savus secinājumus un ieguvuši labu informācijas apjomu, lai šobrīd savu laiku un resursus koncentrētu nākamajai sezonai, sākot tai gatavoties ātrāk nekā citi. Esam jau izstrādājuši pamatīgu treniņu plānu, izmantojot šī gada iegūto pieredzi pasaules čempionātā. Šobrīd zinām uz ko koncentrēties, lai nākamajā gadā mēs būtu sportiski spēcīgi un cīnītos par uzvarām un titulu," saka Uldis Briedis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris.

    Šosezon Mārtiņš Sesks četros JWRC posmos, labākos rezultātus sasniedzot Sardīnijas rallijā, kurā ierindojās piektajā vietā savā ieskaitē. Sezonas pirmajā posmā Mārtiņš izcīnīja sesto vietu, bet nākamajā posmā, Korsikas rallijā, Latvijas ekipāža piedzīvoja izstāšanos. Ceturtajā JWRC posmā Neste Rally Finland Sesks palika devītais. JWRC kopvērtējumā Latvijas junioru pilots pirms pēdējā posma ieņem sesto vietu no 15 dalībniekiem. 

    “Sezonu noslēgt pāragri, protams, nav psiholoģiski viegls lēmums. Piedaloties ikvienās sacensībās, jebkuram sportistam galvenais ir būt konkurētspējīgam un ar degsmi cīnīties, taču šajā brīdī kā komanda neesam gatavi parādīt labāko sniegumu," atzīst jaunais pilots. 

    Nepiedalīšanās pēdējā posmā ir racionāls lēmums, tā ietaupīsim finansējumu un ar pilnvērtīgi  izstrādātu treniņu programmu gatavosimies nākamajai sezonai, lai atgrieztos spēcīgāki.

    «Šogad ļoti izbaudīju balvas braucienus ar pilnpiedziņas R5 mašīnu. Iegūta trešā vieta kopvērtējumā aiz Olivera Solberga un Alekseja Lukjaņuka savās mājās, Liepājā. Tie man bija īpaši notikumi,» saka Mārtiņš. "Braucot ar treneri kā stūrmani, Itālijā izcīnījām trešo vietu savā klasē un godam cīnījāmies ar visiem asfalta speciālistiem. Tie bija divi šā gada patīkamākie ralliji. Pilotam ar stūrmani ir nepieciešams laiks, lai izveidotos sadarbība, bet man šosezon bijuši četri stūrmaņi. Latvijā stūrmaņu nav daudz, it sevišķi ar starptautisku pieredzi, taču bez stūrmaņa braukt rallijā nav iespējams. Šo jautājumu risinām.”

    "Pašlaik īpašu uzmanību pievēršam arī budžeta plānošanai. Tas ir sarežģīts laiks un lēmumu pieņemšanas process visiem sportistiem, kam nepieciešami gan treniņi, gan dalība sacensībās. Nākamajā sezonā ceru piedalīties piecos JWRC posmos un, iespēju robežās, arī Latvijas čempionātā. Nekādu konkrētu plānu gan par to vēl nav,” atklāj Sesks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē