• LVC: Šobrīd ledus risas no ceļiem nav iespējams ne notīrīt, ne nokausēt

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Uz daudziem valsts asfaltētajiem autoceļiem, īpaši uz galvenajiem autoceļiem patlaban ir izveidojušās ledus risas. To rašanos ietekmējusi zemā gaisa temperatūra, kura iestājās pēc vairāku dienu ilgstošas snigšanas.

    Svētdien 6. decembrī temperatūrā strauji pazeminājās, kā rezultātā sāls iedarbība kļuva neefektīva un satiksmes rezultātā sniegs noblīvējās, pielipa pie brauktuves un izveidojās ledus risas. Zemās temperatūrās ledus risas no autoceļa brauktuves nav iespējams ne notīrīt, ne nokausēt.

    Sāls iedarbība būs efektīva, kad gaisa temperatūra paaugstināsies vismaz līdz –50 C, tad arī būs iespējams brauktuvi attīrīt no ledus risām. Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” pieļauj atkarībā no laika apstākļiem no 1 līdz 2 cm biezu ledus risu atrašanos uz A klases autoceļu brauktuves.

    Patlaban valsts ceļu tīkla pārvaldītājs VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) un uzturētāji VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) monitorē situāciju, kā arī posmus ar risām šodien ir plānots nokaisīt ar smilts sāls maisījumu, lai maisījumā esošais sāls sāktu iedarboties uz risu virsmu un slīdamība mazinātos. Nedēļas nogalē meteoroloģiskā prognoze paredz temperatūras paaugstināšanos, tad tiks veikta brauktuvju attīrīšana no ledus risām.

    Aicinām autobraucējus informēt par ceļu posmiem, kuros veidojas ledus risas, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē