• Lidostā «Rīga» pieķer pasažieri ar 117 auto detaļām un 10 000 eiro skaidru naudu

    Pārkāpumi
    Ziņu aģentūra LETA
    1. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VID
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, lidostā «Rīga» veicot pasažieru bagāžas kontroli, konstatējušas lielu daudzumu automobiļu detaļu un skaidru naudu, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

    Nedeklarējot un nesamaksājot nodokļus, persona mēģināja ievest 117 automobiļu degvielas sistēmas daļas, kā arī nedeklarētu skaidru naudu 10 323 eiro apmērā.

    Sestdien, 29.oktobrī, starptautiskajā lidostā «Rīga», veicot reisa Stambula-Rīga pasažieru un to bagāžas kontroli, muitas amatpersonas novirzīja kontrolei kādu personu, kura Latvijas muitas robežu šķērsoja, izejot caur «zaļo koridoru». Uz jautājumu, vai persona bagāžā pārvieto jaunas preces, pasažieris atbildēja apstiprinoši, norādot, ka bagāžā atrodas automobiļa detaļas.

    Sākot padziļināto pārbaudi, konstatēts, ka persona kā bagāžu ievedusi Latvijā četras kartona kastes un sporta somu. Kontroles laikā, kad muitas amatpersonas pārbaudīja bagāžu, pasažieris atminējās, ka ved arī skaidru naudu – ceļasomā starp personīgajām mantām atradās mape ar 10 323 eiro.

    Par skaidras naudas nedeklarēšanu sākts administratīvā pārkāpuma process.

    Turpinot kontroli un atverot kastes, muitas amatpersonas konstatēja, ka tajās atrodas mazumtirdzniecības iepakojumi ar automobiļu degvielas sistēmas detaļām – degvielas sūkņiem, augstspiediena iesmidzināšanas sūkņiem, vārstiem, sprauslām. Nedeklarējot preces un nesamaksājot par tām nodokļus, persona ieveda kopumā 117 degvielas sistēmas detaļas, kuru kopējā vērtība pārsniedz 37 000 eiro.

    Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

    Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, proti, par muitošanai pakļauto preču – 117 automobiļu detaļu mazumtirdzniecības iepakojumos – ievešanu Latvijas muitas teritorijā, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja tā izdarīta lielā apmērā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē