• Latvijas «Melno punktu» karte – kur visbiežāk notiek avārijas?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LTAB.LV
    Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika par pēdējiem 7 gadiem (2016 – 2022) liecina, ka Latvijā ir 2 «bīstamie punkti» – publiskās stāvvietas pie T/C «Spice» un T/C «Alfa», kuros ceļu satiksmes negadījumi (turpmāk – CSNg) tiek reģistrēti ne retāk kā 100 reizes gadā.

    «Diemžēl tradicionāli, jau vairāku gadu garumā, bīstamākās vietas autovadītājiem ir lielveikalu stāvlaukumi, kuros tiek reģistrēts lielākais CSNg skaits, turklāt šāda tendence ir novērojama gan Rīgā, gan citur valstī,» skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

    Pēdējo 7 gadu laikā Rīgā visvairāk (810) CSNg reģistrēti T/C «Spice» autostāvvietā, savukārt pie T/C «Alfa» fiksēti 713 negadījumi. Trešais lielākais CSNg īpatsvars (556) Rīgā reģistrēts tā saucamajā Dreiliņu rotācijas aplī, kur satiekas Lubānas, Augusta Deglava un Juglas ielas. Jāatzīmē, ka pēdējo 2 gadu laikā (2021.gads un šī gada 11 mēneši) lielākais CSNg skaits fiksēts T/C «Akropole» stāvvietā – attiecīgi 95 un 84 negadījumi.

    Vidzemē autobraucējiem bīstamākais punkts ir pie T/C «Apelsīns» Ādažos, kur pēdējo 7 gadu laikā fiksēti 223 CSNg. 192 negadījumi reģistrēti Valmierā pie T/C «Valleta», bet 123 CSNg – Siguldā pie T/C «Šokolāde».

    Kurzemē šajā laika posmā 161 CSNg fiksēts Liepājā pie «Rietumu centra», 97 – Ventspilī pie lielveikala Rimi Lielajā prospektā un 92 negadījumi Liepājā rotācijas aplī pie Cukura ielas 26. Latgalē «melnākais punkts» ceļu satiksmē ir «Ditton nams» Daugavpilī, kur fiksēti 238 CSNg. Zemgalē visvairāk negadījumu fiksēts Jelgavā – pie T/C «Valdeka» (220), pie lielveikala Rimi Katoļu ielā (219), kā arī Bauskā lielveikala Rimi un degvielas uzpildes stacijas Neste stāvlaukumā (181).

    Statistika par visiem reģistrētajiem CSNg tiek apkopota LTAB tiešsaistes KARTĒ un ļauj detalizēti izvērtēt bīstamākos punktus, kuros notiek CSNg, pēc negadījumu skaita, sekām (nodarīto zaudējumu apmērs), gan vietas un norises laika.

    LTAB tiešsaistes kartē apkopotā statistika liecina, ka noteiktās vietās ik mēnesi notiek līdz pat desmit CSNg, kas bieži vien saistīti ar autovadītāju neuzmanību, veicot nepārdomātus manevrus, vieglprātību un koncentrācijas trūkumu vadot transportlīdzekli, kā arī citiem faktoriem, kurus iespējams novērst, savlaicīgi brīdinot autovadītājus būt uzmanīgākiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē