• Latvijā startējis pirmais digitālais autošosejas čempionāts

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šonedēļ Latvijas autosporta vidē aizsākts pavisam netradicionāls, taču mūsdienīgs projekts, kas ir jauns autošosejas attīstības virziens – Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Autošosejas komisijas paspārnē izveidots pirmais digitālais autošosejas čempionāts ar nosaukumu e-motorsport.lv.

    ”Pēc Starpautiskās Automobiļu federācijas (FIA) lēmuma uzsākt digitālo autosporta sacensību rīkošanu, ir likumsakarīgi arī nacionālajām federācijām spert šādu soli. Latvija šajā jomā nebūs pionieris, bet mēs iesaistāmies pietiekami laicīgi, lai nostiprinātu savas pozīcijas un mūsu sportisti spētu nonākt līdz pasaules līmeņa sacensībām. LAF šāda veida projekti nozīmē sekot mūsdienu tendencēm un attīstīties," uzsver LAF ģenerālsekretāre Linda Medne.

    Projekta iniciatori ir vietējais autošosejas sacensību seriāls ABC RACE un autosporta simulatoru klubs SRC Riga. Šādu sacensību priekšrocības salīdzinājumā ar īsto autošoseju ir ne vien ievērojami zemākas izmaksas, bet arī iespēja biežāk aizvadīt treniņus un gūt sacīkšu pieredzi ar visdažādāko sacīkšu tehniku.

    Pirmā e-motorsport.lv digitālo sacensību sezona norisinās no 2019. gada novembra līdz 2020. gada aprīlim, kuras laikā tiks aizvadīti seši sacensību posmi dažādās Eiropas trasēs, tai skaitā pašmāju trasē Biķernieki un kaimiņu Auto24ring (Igaunija) un Nemuno Žiedas (Lietuva) trasēs.

    ”Manuprāt, šis notikums, pāršķir jaunu lappusi Latvijas autosporta dzīvē un attīstībā. Digitālais autosports ir papildus iespēja iegūt pieredzi esošajiem autosportistiem, taču kā galveno ieguvumu es redzu jauno braucēju piesaistes iespējas starp jauniešiem, kuri jau ir pazīstami ar interneta un datorspēļu vidi, bet šobrīd aizraujas ar dažāda veida spēlēm, kuras nekādi nav saistītas ar reālo dzīvi. Ja mums izdosies šos jauniešus ieinteresēt digitālajā autosportā, tad visticamāk viņiem radīsies interese arī par īsto autosportu," saka Kārlis Priedītis, E-motorsport.lv un ABC Race vadītājs.

    Galvenā balva katrā digitālās autošosejas sacensību posmā ir bezmaksas iespēja aizvadīt īstas autošosejas sacensības ABC RACE seriālā ar īstu sporta auto jau 2020. gada sacīkšu sezonā.

    Tā kā nolikumā paredzēts, ka galveno balvu var izcīnīt tikai vienreiz sezonā, no datora krēsla līdz sporta auto krēslam nokļūs 6 dažādi e-motorsport.lv sacensību dalībnieki.

    ”Šī jaunā autosporta disciplīna jaunajiem braucējiem dod vēl nebijušu iespēju iesaistīties gan agrākā vecumā, gan par ievērojami mazākiem līdzekļiem. Mani ļoti iepriecina arī reģionu iesaistes iespējas. Latvija nav bagāta ar autosporta trasēm, līdz ar to dzīvesvieta ārpus Rīgas var izrādīties šķērslis iesaistei autošosejā, taču digitālais autosports nodrošina iespēju piedalīties no jebkuras vietas Latvijā vai pat pasaulē. Iespējams, ka šis faktors var kļūt arī par noteicošo jauno talantu atrašanā un kopējā sportistu līmeņa izaugsmē," uzsver Jānis Vanks, Latvijas autošosejas čempions un sporta meistars.

    Lai piedalītos sacensībās, nepieciešams dators interneta pieslēgums un stūres iekārta. Gan atlases kārtu, gan fināla braucienus iespējams aizvadīt no savām mājām, taču ir padomāts arī par tiem, kuriem tas nav iespējams. SRC Riga klubā iespējams iznomāt profesionālus simulatorus un aizvadīt sacensības, izmantojot viņu sniegtos pakalpojumus.

    Jurijs Odorovskis, SRC Riga vadītājs: ”Esmu gandarīts, ka ir novērtēta mūsu kompetence autosporta simulatoru būvē un digitalo sacensību rīkošanā un esam atraduši nopietnus partnerus, lai īstenot mūsu sākotnējās ieceres – aizvadīt LAF atzītas digitālās sacensības autošosejā un citās disciplīnās. Šobrīd profesionālu simulatoru nomas pakalpojums pieejams tikai Rīgā, taču, disciplīnai attīstoties, varētu paplašināties arī šī pakalpojuma ģeogrāfiskais pārklājums Latvijā. Lietuvā jau tagad ir vairāki simulatoru klubi dažādās pilsētās, bet, lai sasniegtu šādu līmeni, vēl ir jāstrādā pie disciplīnas popularizēšanas Latvijā”.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē