• Latvijā paredzēts veidot ātrgaitas valsts ceļu mugurkaulu starp lielākajām pilsētām

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilustratīvs foto / Pixabay
    Latvijā paredzēts veidot ātrgaitas valsts ceļu mugurkaulu starp lielākajām pilsētām, informēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

    Kā aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM), šodien Linkaits kopā ar VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadību apmeklēja Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdi Iecavā, lai diskutētu par Latvijas valsts ceļu tīkla attīstību periodā no 2020.gada līdz 2040.gadam.

    LVC valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis norādīja, ka satiksmes intensitāte uz autoceļiem palielinās, līdz ar to ir būtiski izvērtēt, kur jau tuvākajās desmitgadēs varētu tikt izbūvētas šosejas ar atdalītām brauktuvēm un divlīmeņu pārvadiem. 

    SM speciālisti turpina darbu pie ceļu tīkla izvērtējuma un ir sākuši strādāt pie normatīvo aktu pārskatīšanas un priekšlikumu to grozījumiem izstrādes, lai veiktu esošā ceļu tīkla pārstrukturizāciju, ņemot vērā arī gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu.

    Linkaits uzsvēra, ka pirmo reizi Latvijā top ilgtermiņa attīstības stratēģija Latvijas valsts ceļu tīklam, kas paredz veidot ātrgaitas valsts ceļu «mugurkaulu» starp lielākajām Latvijas pilsētām un arī attīstīt reģionālo autoceļu tīklu. 

    «Svarīgi ir radīt vienotu, pārdomātu vīziju, uz ko vēlamies tiekties. Tas ir priekšnoteikums, lai kopā ar Finanšu ministriju turpinātu aktīvu darbu pie papildus finansējuma avotu meklēšanas autoceļiem,» pauda satiksmes ministrs.

    Latvijas valsts ceļu attīstības vīzija ir apspriesta SM organizētajā publiskajā domnīcā. Pēc stratēģijas prezentēšanas plānošanas reģionos, to plānots apspriest Latvijas lielo pilsētu asociācijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē