• Latviešu autošosejas komanda prezentē jauno Lamborghini Huracan

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    29. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ziemeļeiropas sešu stundu izturības čempionātā (NEZ6H) ar skaļiem jaunumiem klajā nākusi latviešu autošosejas komanda “Flash Racing”, kura jaunajā sezonā cīnīsies par čempionu titulu ar jauno “Lamborghini Huracan Super Trofeo”. Pirmās sacīkstes komandai gaidāmas “DeWALT Grand Prix” posmā Rīgā 11. un 12. maijā.

    Komanda jauno automašīnu iegādājusies no Gruzijas “Artine Racing Georgia” komandas, ar kuru sadarbojas un kurā iepriekš startējis arī latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs. Automašīnas līdzšinējais īpašnieks Šota Abhazava ar to startējis “Lamborghini Super Trofeo” seriālā, izcīnot vairākas uzvaras.

    “Pēc vairākām neveiksmīgām sezonām Baltijas izturības čempionātā nolēmām, ka kaut kas ir jāmaina. Izvērtējot visus iespējamos variantus, nonācām pie lēmuma izpārdot savu autoparku un iegādāties kaut ko konkurētspējīgu.

    Izvēli par labu Lamborghini Huracan izdarījām tādēļ, ka tā ir rūpnīcas automašīna, bet tai nav ātruma ierobežojumu kā tas ir TCR automašīnām.

    Mērķis ir cīnīties par uzvaru Ziemeļeiropas izturības čempionātā, Baltijas autošosejas seriālā, kā arī plānojam startēt Palangas 1000km sacīkstēs un kādā no Eiropas izturības seriālu posmiem,” stāsta viens no komandas pilotiem Artūrs Batraks.

    Komanda tikusi ne tikai pie jaunas automašīnas un vizuālā tēla, bet ir notikušas izmaiņas arī komandas sastāvā. Šogad komandas līdzšinējo sastāvu – tēvu Vilni un dēlu Artūru Batrakus – papildinās trešais pilots – titulētais autosportists Miks Mātens no Igaunijas, kurš pagājušajā sezonā izcīnīja Baltijas čempiona titulu 4 stundu izturības čempionātā kopā ar Ernestu Globīti no Lietuvas (VW Golf GTI TCR).

    Automašīna no 29. līdz 31. martam būs apskatāma Ķīpsalas izstāžu hallē izstādes “OUTDOOR 2019” ietvaros “Laivu Centrs” stendā. Savukārt uz starta jauno “Lamborghini Huracan” automašīnu varēs redzēt jau pēc pusotra mēneša  – Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas sezonas atklāšanas posmā “DeWalt Grand Prix” Rīgā, Biķernieku trasē, no 11. līdz 12. maijam. Sestdienā, 11. maijā, norisināsies NEZ6H sacīkstes, bet svētdienā, 12. maijā, Baltijas čempionāta “Baltic Touring Cars” klases braucieni, kuros ar jauno spēkratu sprinta distancē dosies Artūrs Batraks. 

    Ziemeļeiropas 6 stundu izturības čempionātā šogad gaidāma spēcīga konkurence un plašs dalībnieku sastāvs, jo jaunas automašīnas prezentējušas jau vairākas lietuviešu un somu komandas.  

    2019. gada NEZ6H un Baltijas autošosejas čempionāta sezonas kalendārs:

    1. posms “DeWALT Grand Prix”, Latvija – 10. – 12. maijs
    2. posms “Botniaring Grand Prix”, Somija – 14. – 16. jūnijs
    3. posms “Estonian Grand Prix”, Igaunija – 28. – 30. Jūnijs*
    4. posms “Riga Summer Race”, Latvija – 16. – 18. augusts
    5. posms, Igaunija – 20. – 22. septembris

     

    *Tikai Baltijas autošosejas čempionāts

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē