• «Land Rover» prezentē jaunas «Defender» versijas

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Defender 130 Outbound», 500 ZS «Defender 130 V8» un «Defender 110» ar eksterjera pakotni «County» ir jaunas «Land Rover Defender» versijas, kas zīmola cienītājiem nodrošina vēl plašāku izvēli, vienlaikus saglabājot ierastās bezceļa braukšanas spējas un pirmklasīgo komfortu.

    «Defender 130 Outbound ir domāts mūsu visdrosmīgākajiem klientiem, kam patīk piedzīvojumi un kam nepieciešama liela bagāžas telpa kombinācijā ar piecām sēdvietām. Modeļa unikālie uzlabojumi un plašais interjers lieliski apvieno teicamas tehniskās spējas un praktiskumu. Tagad, kad Defender saimē ir arī 130 ar V8 motoru un County pakotne, kas ar modernu pieeju godina Defender izcelsmi, mūsu apvidus auto piedāvājumā sev piemērotāko 4×4 atradīs ikviens,» sacīja Marks Kamerons, Defender zīmola rīkotājdirektors.

    Defender 130 Outbound

    Jaunajam Defender 130 Outbound raksturīga īpaši grezna interjera un visurgājēja spēju kombinācija, kurai līdzvērtīgas auto nozarē nav. Tā pieejama piecu sēdvietu versijā un cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu un izteiktu piedzīvojumu meklētāja garu paver nebijušas iespējas mašīnā salikt visu vajadzīgo un doties aizraujošos ceļojumos.

    130 Outbound bagāžas nodalījuma ietilpība ir 2516 litri, bet ar paceltām otrās rindas sēdekļu atzveltnēm – 1329 litri. Apvienojumā ar gandrīz līdzenu grīdu, kuras garums aiz otrās sēdekļu rindas ir 1267 mm, tas modeli padara patiesi daudzpusīgu, jo bagāžniekā var ielikt praktiski visu – sākot no hidrotērpiem un sporta somām, beidzot ar kempinga aprīkojumu un alpīnisma piederumiem.

    Lai kur Defender 130 Outbound dotos, tas nepaliks nepamanīts. Uz citu auto fona tam palīdz izcelties pārdomātas ārējā dizaina nianses, piemēram, matētas Shadow Atlas Matt krāsas bamperi un radiatora dekoratīvā režģa ieliktnis, kā arī sānu ventilācijas lūkas antracīta tonī. Lai Outbound dizainu akcentētu vēl vairāk, var izvēlēties attiecīgus diskus: spīdīgi melnus 20 vai 22 collu diskus Shadow Atlas Matt krāsā.

    Defender 130 Outbound krāsu paletē ir Fuji White, Santorini Black, Carpathian Grey un Eiger Grey tonis, bet tiem, kam aktuāla pret skrāpējumiem noturīgāka virsbūve, pieejama satīna imitācijas aizsargplēve (izņemot mašīnas Fuji White krāsā).

    Lai auto labāk atbilstu braucēja dzīvesveidam, interjerā var izvēlēties augstākās kvalitātes Vindzoras ādas vai izturīgā Resist auduma apdari. Salona apdare, tāpat kā novatoriskās Morzine kokvilnas griestu apšuvums, ir pieejams melnkoka krāsā, un to papildina vairāki unikāli akcenti – nodilumizturīgā Robustec auduma ielaidumi un Defender raksturīgā priekšējā paneļa sija ar satīnmelnu pulverkrāsas pārklājumu.

    Interjerā viscaur ieviestas praktiskas lietas, kas pilda aizsardzības funkciju. No izturīgas gumijas izgatavoto bagāžas nodalījuma paklāju var atlocīt, lai nesabojātu bamperu, kad mašīnā tiek iekrauti smagi vai neparocīgi objekti, piemēram, čemodāni un velosipēdi. Tāpat Outbound modelī ir vairākas papildu vietas nelieliem priekšmetiem, kā arī papildu stiprinājuma punkti un jauns bagāžnieka tīkls. Tas nozīmē, ka aprīkojums braukšanas laikā būs droši nostiprināts, bet ceļojuma galapunktā – gatavs tūlītējai lietošanai.

    Neierobežotas 4×4 visurgājēja spējas nodrošina Defender viedā pilnpiedziņa un bezceļu sistēma Terrain Response 2, kā arī standartaprīkojumā iekļautā adaptīvā dinamiskā un elektroniskā pneimopiekare. Pateicoties tai, Defender 130 Outbound riteņu vertikālais gājiens var sasniegt pat 430 mm un auto spēj šķērsot līdz 900 mm dziļus ūdens šķēršļus. Tādējādi uzlabotās bezceļa braukšanas tehnoloģijas ļauj viegli un pārliecinoši pārvietoties praktiski jebkādos apstākļos.

    Defender 130 Outbound vilktspēja ir līdz 3000 kg. Tas nozīmē, ka ar šo auto bez piepūles varēs vilkt gan ūdens motociklu un laivu, gan treileri un piekabi.

    To nostiprināšanu ievērojami atvieglo bagāžnieka durvīs iebūvētā pneimopiekares vadības pults, kas ļauj ātri nolaist un pacelt mašīnas aizmugurējo daļu.

    Defender 130 Outbound ir pieejams divās versijās – P400 ar benzīna motoru un D300 ar Ingenium dīzeļdzinēju. Abas tās ir aprīkotas ar vieglo hibrīdu (MHEV), kas optimizē mašīnas veiktspēju un efektivitāti.

    Defender 130 V8

    Vēl viens jaunums Defender 130 klāstā ir 5 litru V8 kompresordzinējs, kas nodrošina iespaidīgu jaudu un ir lielisks gan tālos ceļojumos pa šoseju, gan bezceļa apstākļos. Motora 500 ZS jauda un 610 Nm griezes moments Defender 130 V8 ļauj no 0 līdz 100 km/h paātrinās tikai 5,7 sekundēs. Līdz ar jaunā motora ieviešanu astoņvietīgais Defender tagad pieejams ar trim dažādiem dzinējiem, tostarp sešcilindru Ingenium P400 un D300.

    Jaunā Defender 130 V8 eksterjeram raksturīga noslēpumainība. To var pasūtīt tikai Carpathian Grey un Santorini Black krāsā, un tikai V8 modelim ir pieejama sistēma ar četrām izplūdes sistēmas izejām. Tāpat 130 V8 ir bīdāms panorāmas jumts kontrastējošā melnā krāsā, V8 emblēmas uz virsbūves, Matrix LED priekšējie lukturi ar zīmīgām dienas gaitas gaismām, tonēti aizmugurējie lukturi, tonēti stikli un 22 collu vieglmetāla diski Satin Dark Grey krāsā.

    Salonā par mašīnas greznību un dinamiku liecina 14 virzienos elektriski regulējami, apsildāmi un ventilējami sēdekļi ar atmiņas funkciju. Tie ir apšūti ar melnkoka krāsas Vindzoras ādu un papildināti ar Dinamica zamšādas un Robustec auduma ielaidumiem. Sēdekļiem pieskaņotais apsildāmais stūresrats ar zamšādas apdari, Morzine kokvilnas auduma griesti melnkoka krāsā un priekšējā paneļa šķērssija Satin Black tonī.

    Defender 130 V8 ir arī četru zonu klimata kontrole, apsildāmi trešās rindas sēdekļi, apsildāmi un ventilējami otrās rindas sēdekļi, Meridian audio sistēma, projekcijas displejs, interaktīvs instrumentu panelis un salonā ieplūstošā gaisa attīrīšanas sistēma Cabin Air Purification Plus.

    Pivi Pro informācijas un izklaides sistēmai ir 11,4 collu stikla skārienekrāns, un programmatūras atjauninājumus tā saņem attālināti. Jau bāzes versijā auto atbalsta bezvadu savienojumu ar Apple CarPlay un Android Auto, bet novatoriskā what3words vietas noteikšana nozīmē, ka galamērķi precīzi varēs atrast pat visattālākajos nostūros. Tāpat mašīnā ir pieejama ātra un ērta viedierīču uzlāde bez vadiem un virtuālais asistents Alexa, kas ļauj intuitīvi vadīt transportlīdzekļa galvenās funkcijas.

    Uzlabota personalizēšana

    Tie, kas grib vairāk personalizēt savu Defender 110, var izvēlēties jauno eksterjera pakotni County ar unikāliem oriģinālā Defender County ārējā dizaina elementiem modernā interpretācijā.

    County Exterior Pack ir pieejama Defender 110 versijām S, SE un HSE.

    2023. gada nogalē visu Defender 90 un astoņvietīgo Defender 130 standartaprīkojumā tiks iekļauts ērti lietojams bagāžnieka ieliktnis, kas nolīdzina grīdu, ļaujot maksimāli izmantot telpu aiz sēdekļiem, turklāt neaizsedz D formas bagāžas stiprināšanas gredzenus. 2023. gada nogalē jauno aksesuāru pie sava Land Rover dīlera varēs iegādāties arī esošie Defender 90 un astoņvietīgo Defender 130 īpašnieki.

    Visbeidzot – tagad ir vieglāk arī piekļūt Defender 90 otrajai sēdekļu rindai. Ērtāku iekāpšanu nodrošina jauni cilpveida rokturi un ātri nolokāms un pabīdāms priekšējais sēdeklis. Papildu ērtībām Defender 90 ieviests arī aizmugurējais sēdeklis ar proporcijās 40:20:40 dalītu atzveltni un elkoņbalstu tās centrā.

    Jaunos Defender 130 Outbound, Defender 130 V8 un Defender 110 ar County Exterior Pack var pasūtīt jau tagad.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē