• Kļuvis zināms, kad «Dacia» izlaidīs jauno modeli, kas līdzināsies «Bigster»

    Konceptauto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Konkurētspējīgā un ārkārtīgi elastīgā CMF-B platforma ļāvusi izstrādāt jaunu automobili, kura pamatā ir «Bigster Concept». To plānots izlaist 2025. gadā, un tas tiks ražots Mioveni rūpnīcā Rumānijā.

    «Dacia» īsteno savu stratēģiju C segmentā

    Iepazīstinot ar «Renaulution» stratēģisko plānu 2021. gada 14. janvārī, «Dacia» atklāja «Bigster Concept» – konceptautomobili, kas pavēra jaunus horizontus zīmola automobiļu klāstam, īpaši C segmentā. Saglabājot uzticību «Dacia» būtībai, «Bigster Concept» ir 4,6 m garš, izturīgs un plašs automobilis, kas piedāvā visu, ko gaida no SUV šajā segmentā. Plānots, ka tas tiks izlaists 2025. gadā.

    Dacia pirmais C segmenta modelis «Jogger» tika atklāts 2021. gada septembrī IAA Mobility izstādē Minhenē, no jauna ieviešot naudas ziņā pieejama un daudzfunkcionāla ģimenes automobiļa koncepciju. «Jogger» ir pieejams piecvietīgā un septiņvietīgā versijā, ideāli iemiesojot «Dacia» būtību. Daudzfunkcionālais «Jogger» ar izcilo plašumu un pārveidošanas iespējām, kā arī drosmīgu dizainu ir pieejamākais ģimenes automobilis tirgū. To var iegādāties ar benzīna, LPG un kopš 2023. gada janvāra arī ar hibrīdo dzinēju.

    CMF-B – konkurētspējīga un elastīga platforma

    Konkurētspējīgā un ārkārtīgi elastīgā CMF-B platforma ir «Dacia» ražošanas stratēģijas centrā.

    Ražotnes Rumānijā un Marokā spēj ražot:

    • dažāda tipa automobiļu virsbūves – sedanus, hečbekus, kā arī SUV B un C segmentos;
    • modeļus ar iekšdedzes, alternatīvās enerģijas un hibrīdajiem dzinējiem, kas garantē atbilstību mainīgajiem autoindustrijas noteikumiem;
    • automobiļus ar divu vai četru riteņu piedziņu garumā no 4,1 līdz 4,6 m.

    Šī platforma nodrošina «Dacia» plašas pielāgošanās iespējas, palīdzot zīmolam paātrināt uzņēmējdarbības plāna ieviešanu, lai veicinātu produktu plāna īstenošanu un C segmenta iekarošanu.

    Jaunu modeļu ražošana uzsākta Mioveni un Tanžeras rūpnīcās

    Mioveni rūpnīca Rumānijā tika atklāta 1968. gadā, un tas ir «Dacia» zīmola vēsturiskais ražošanas centrs. Tagad tā kļuvusi par etalona ražošanas kompleksu ar virsbūves montāžas iekārtu, mehānisko un šasijas iekārtu, lietuvi un loģistikas platformu. Pašlaik Mioveni tiek ražoti četri no zīmola modeļiem: «Duster», «Sandero Stepway», «Logan» un «Jogger».

    Sākot no 2024. gada, Mioveni rūpnīcā tiks ražoti jaunās paaudzes «Duster», izmantojot «CMF-B» platformu.

    Savukārt no 2025. gada tiks ražots arī jauns «Dacia» automobilis – C segmenta SUV, kura pamatā būs «Bigster Concept».

    Lai izlīdzinātu «Dacia» rūpnīcu slodzi un palīdzētu zīmolam iekarot C segmentu, arī Jogger automobiļi, tostarp «Jogger HYBRID 140», no 2024. gada otrā ceturkšņa tiks ražoti Tanžeras rūpnīcā Marokā.

    Ražotne Tanžerā uzsāka darbību 2012. gadā, un kopš tā laikā radījusi revolūciju Marokas autobūves nozarē, ņemot vērā, ka tai ir nulle oglekļa dioksīda emisiju un nulle ražošanas notekūdeņu.

    Arī Tanžeras rūpnīcā tiek ražoti automobiļi uz «CMF-B» platformas, lielākoties «Dacia Sandero», kas kopš 2017. gada Eiropā privātpersonām visvairāk pārdotais automobilis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē