• Kariņš par taksometru visatļautību: Lidostā šajā jomā valdīja haoss. Jaunie noteikumi ieviesīs kārtību

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Līdz ar valdībā pieņemtajiem Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātajiem noteikumiem par pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili un par pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru taksometru jomā tiks ieviesta lielāka kārtība, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Premjera vērtējumā, noteikumi ieviesīs kārtību ne tikai taksometru biznesā kopumā, bet arī risinās problēmas, kas saistītas ar taksometru pakalpojumu nodrošināšanu lidostā «Rīga».

    «Lidostā pāris gadus valdīja haoss, norādot klientiem nesaprotams tarifus. Ar jaunajiem noteikumiem tiks ieviesta lielāka kārtība,» uzsvēra Kariņš.

    Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) informēja, ka noteikumu mērķi ir vairāki – mazināt izvairīšanos no nodokļu nomaksas, aizsargāt patērētājus, lai tiem nebūtu jāpārmaksā un viņus neapšmauktu, kā arī uzlabotu taksometru sniegšanas pakalpojumus lidostā «Rīga».

    «Turpmāk lidostas »Rīga" klientiem būs skaidra samaksa par braucienu taksometrā – viņi varēs izvēlēties vai nu fiksētu samaksu, vai arī tiks norādīta skaidra informācija par tarifiem," sacīja Linkaits.

    Satiksmes ministrs arī piebilda, ka taksometriem paredzētas kvalitātes prasības, tostarp, noteikta prasība, ka transportlīdzeklis nevar būs vecāks par pieciem gadiem, tajos jāparedz vieta bērnu sēdeklīšiem, jābūt iespējai pārvadāt vairāk par pieciem cilvēkiem, kā arī turpmāk taksometriem būs jānodrošina pakalpojumi visā lidostas «Rīga» darbības laikā, tajā skaitā naktī.

    Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos noteikumus, kas paredzēs paaugstinātas kvalitātes prasības taksometru pakalpojumu sniegšanai starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos, tajā skaitā starptautiskajā lidostā «Rīga». 

    Noteikumi paredz, ka taksometra pakalpojumus ar ierobežotu piekļuvi publiski pieejamā teritorijā (autoostā, dzelzceļa stacijā, lidostā un ostā) varēs sniegt pārvadātājs, kas nodrošinās pakalpojuma piedāvājumu visā objekta darba (diennakts) laikā, apkalpojot personas ar invaliditāti, kā arī spējot nodrošināt taksometrus arī ar sešām līdz deviņām sēdvietām, to skaitā bērnu sēdeklīšiem. Noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam – tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. 

    Savukārt no 2020.gada 1.janvāra, papildus tiks pārbaudīta arī autotransporta līdzekļa atbilstība vides prasībām. Pirms licences kartītes izsniegšanas institūcija papildu pārbaudīs, vai pārvadātājs konkrētajam taksometram ir reģistrējis taksometra skaitītāju Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskojamā datu bāzē.

    Turklāt paredzēts stingrāks regulējums attiecībā uz pārvadājumu tarifiem.

    Ja pārvadātājs plānos piemērot vairākus tarifus, tos būs jānorāda paziņojumā, kuru būs jāiesniedz institūcijai, sastādot cenrādi un atšifrējot kādam braucienam tas tiek piemērots. Šo informāciju būs jāizvieto taksometra salonā uz priekšējā paneļa. Cenrādī ietverto tarifu palielinājumi vai atlaides nevarēs pārsniegt 50% un to apmēru pārbaudīs institūcija. Informācija par tarifiem, kuri tiks piemēroti braucieniem no lidostas «Rīga», ja netiek izmantot vaučeris, pārvadātājam būs jānorāda paziņojumā atsevišķi, un tie būs saistoši visiem tā rīcībā esošajiem taksometriem.

    Savukārt uz taksometra virsbūves būs jāizvieto pamata tarifi, kas tiek piemēroti, nolīgstot taksometru uz ielas. Tāpat uz priekšējā paneļa pasažiera pusē jābūt novietotai VSIA «Autotransporta direkcija» izsniegtai «Taksometra vadītāja reģistrācijas apliecībai», kuru izsniedz visiem autovadītājiem, kuriem ir tiesības sniegt pasažieru komercpārvadājumu pakalpojumus ar taksometru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē