• Kariņš apstādina lietoto auto reģistrācijas nodokļa ieviešanu — Satiksmes ministrijai jāpārskata regulējums

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    8. oktobris, 2020
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis pārskatīt Satiksmes ministrijas (SM) virzītos grozījumus likumā, kas paredzēja ar transportlīdzekļa reģistrācijas nodokli aplikt vieglos automobiļus, kuri ir vecāki par pieciem gadiem un pēc ievešanas no ārvalstīm tiek reģistrēti Latvijā.

    Kariņš šodien koalīcijas partiju sanāksmē aktualizējis jautājumu par minētajiem grozījumiem, uzsverot, ka SM kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finanšu ministriju būs jāpārstrādā piedāvātais auto reģistrācijas nodoklis un jāpiedāvā jauns risinājums.

    «Jābūt stimulējošam mehānismam ar ilgtermiņa ieguvumu videi un sabiedrībai. Esošais piedāvājums to nenodrošina,» mikroblogošanas vietnē Twitter paziņojis politiķis.

     

    Kariņa birojā aģentūrai LETA atzina, ka SM rīt uz ārkārtas valdības sēdi varētu virzīt grozījumus, kas atceltu iepriekš paredzēto kārtību.

    Kā ziņots, ar mērķi novērst vecu un videi nedraudzīgu vieglo automašīnu reģistrēšanu Latvijā, no 2021.gada 1.janvāra plānots ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, paredz Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

    SM skaidro, ka grozījumu mērķis ir līdzsvarot vieglo automobiļu un kravas automobiļu ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes un to aprēķināšanas kārtību, kā arī noteikt autobusu un kravas automobiļu transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa aprēķināšanas kārtību atbilstoši to dzinēja izmešu līmenim. Tāpat likumprojekts paredz ieviest jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, ar mērķi novērst vecu un ekoloģiski kaitīgu vieglo automobiļu reģistrēšanu Latvijā.

    2 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē