• Kāpēc pirms fotoradariem jāizvieto brīdinājuma zīme?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    19. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pārvietojamie fotoradari pārkāpējus fiksē negaidīti, bet stacionārie fotoradari tieši pretēji – pirms tiem uzstādīta zīme. Kāpēc tā?

    Jautājums

    Labdien! Nesaprotu, kāpēc pirms stacionārajiem fotoradariem ir jāizvieto brīdinājuma zīme? Tādā gadījumā neviens ātrumu nepārkāps un negūs mācību. Piemēram, pārvietojamos fotoradarus varbūt nevajadzētu slēpt, tomēr tie, manuprāt, vairāk disciplinēja braucējus.

    Atbilde

    Tieši šāds arī ir fotoradaru mērķis, lai neviens autovadītājs nepārkāptu noteikumus. Ņemot vērā to, ka fotoradaru galvenais uzdevums ir preventīvā funkcija satiksmes drošības uzlabošanā, autovadītāju laikus brīdināšana par atļautā braukšanas ātruma kontroles ierīci mudinās braucējus šajā zonā uzvesties piesardzīgāk. Radari galvenokārt izvietoti tā dēvētajos melnajos punktos – vietās, kur bieži notiek satiksmes negadījumi. Papildus tiek analizētas vietas, kur bieži tiek fiksēti satiksmes noteikumu pārkāpumi, un vietās, kur satiksmes uzraudzību policija nevar veikt, izmantojot cilvēkresursus, – uz satiksmes pārvadiem un tiltiem.

    Veikta arī statistika par stacionāro fotoradaru zonās izdarītajiem pārkāpumiem. 2018.gadā fotoradaru vietās ceļu satiksmes negadījumu skaits bija samazinājies par 18%, smago ceļu satiksmes negadījumu skaits samazinājies par 27%, ievainoto skaits samazinājies par 36%, bet gājuši bojā par 79% mazāk cilvēku. Savukārt stacionāro fotoradaru vietās visā darbības periodā ceļu satiksmes negadījumu kopskaits samazinājies par 33%, bet par 36% samazinājies smago ceļu satiksmes negadījumu skaits.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē