• Kāpēc fotoradari fiksē ātruma pārkāpumu, ko ceļu policija ignorē?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Leta
    Fotoradari un Ceļu policisti atļauto ātrumu uzrauga nedaudz atšķirīgi. Ne vienmēr vadītājiem ir skaidrs, kāda būs tolerance.

    Jautājums

    Saņēmu fotoradara sodu. Soda lapā redzams, ka esmu pārkāpis 15 km/h un par to piešķirts 40 eiro sods. Es nesaprotu, kāpēc uz ielām esošās Ceļu policijas automašīnas piever acis uz šādiem pārkāpumiem, bet fotoradars tajā pašā laikā fiksē pārkāpumu? Kāpēc radari nevar bildēt, sākot no 20 km/h?

    Atbilde

    Ņemot vērā soda apmēru, pārkāpums fiksēts pilsētā. Pilsētas robežās vienmēr jābūt īpaši uzmanīgiem, it īpaši skolu tuvumā. Šajās teritorijās arī Ceļu policija var kontrolēt situāciju bargāk nekā uz šosejas. Fotoradaru ātruma tolerance ir pietiekami liela, lai vadītājiem nebūtu nemitīgi jālūkojas spidometrā un jāuztraucas par katru pārkāpto ātruma kilometru. Pārsniedzot 11 km/h, vadītājs nav pievērsis pietiekami lielu vērību.

    Latvijā situācija fotoradaru jomā ir draudzīga autovadītājiem, ja salīdzina ar citām Eiropas Savienības valstīm. Piemēram, mūsu kaimiņvalstī Igaunijā fotoradara sodu var saņemt arī par 3 km/h pārkāpumu, lai arī Ceļu policijai šāda autovadītāja nevērība nekļūst par apturēšanas iemeslu. Tas nozīmē, ka aizmāršīgākam braucējam ceļojuma beigās pastkastīte var būt piepildīta ar negaidītām aploksnēm. Tas pats attiecas uz Nīderlandi, Vāciju, Dāniju un citām valstīm.

    Citviet soda apmērs atkarīgs no pārkāpēja ienākumiem. Somijā par 25 km/h pārkāpumu braucēji saņēmuši sodu, kas lielāks par 100 000 eiro, tāpēc Latvijā varam justies pasaudzēti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē