• Kāds ir labākais auto lauku ceļiem?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šobrīd teju jebkurš ceļš mums ir kā lauku ceļš. Bedres, asas kantes, nelīdzens segums. Kuru auto izvēlēties, lai balstiekārta nebūtu jālabo katru mēnesi?

    Jautājums

    Labdien, Auto Bild Latvija! Vai varat ieteikt kādu lietotu auto, kas būtu piemērots lauku ceļiem? Dzīvoju 20 km attālumā no Ludzas, un šeit ceļu apstākļi dažos gada periodos ir ļoti bēdīgi. Grants ceļi pavasarī ir teju neizbraucami, un katru dienu automašīnai jāiztur trepe daudzu kilometru garumā.

    Līdz šim esmu braucis ar Chrysler Voyager 4×4 un Dodge Intrepid, taču šo mašīnu piekares ātri vien jūk ārā un pirms tehniskās apskates jāmaina. Vai kādam Eiropā ražotam auto būtu labāka balstiekārta? Es negribētu iztērēt vairāk kā 5000 eiro par auto iegādi. Man šķiet, ka – jo jaunāks auto, jo tam būs mazāka izturība.

    Atbilde

    Viennozīmīgi izcelt konkrētus modeļus nav iespējams, jo nesalaužamu auto nav, taču svarīgi būtu izvēlēties pēc iespējas vienkāršāku auto, bez pneimopiekares un citiem komforta uzlabojumiem, kas sadārdzina remontu izmaksas. Mēs ieteiktu skatīties ne vien uz Eiropā ražotiem auto, bet arī Japānā. Ja vienīgā prasība ir izturīga balstiekārta, tad laba izvēle būs Subaru automašīnas (Forester, Outback, Impreza).

    Vairumā gadījumu tām pieejama pilnpiedziņa un augsts klīrenss, kas nereti ir pat svarīgāks par visu riteņu piedziņu. Šī kombinācija lauku reģionam būs liels ieguvums, it īpaši pēc ilgstošām lietavām, kas ceļu pārvērš līdz nepazīšanai. Tiesa, šie auto lielākoties aprīkoti ar benzīna dzinējiem un bez autogāzes sistēmas būs neekonomiski. Arī korozijas problēmas nebūs svešas.

    Tāpat var izskatīt arī Honda (Jazz, Civic, CR-V) un Toyota (Avensis, Corolla, RAV4) kandidatūras. Jāņem vērā, ka balstiekārtas izturību nosaka arī riepu un disku izmērs. Mūsu ieteikums – izvēlieties pēc iespējas mazāka izmēra diskus un biezāka profila riepas. Tas mazinās balstiekārtas slodzi un ļaus ilgstošāk tikt galā ar nebeidzamajām bedrēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē