• Kā sagatavot auto vasaras pārbraucieniem?

    Atpūta
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    31. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tuvojoties vasaras sezonai, daudzi autovadītāji tā vien gaida iespēju izplānot pārbraucienus un atklāt jaunas vietiņas. Smilšainas pludmales, sniega pārklāti kalni – katrs ceļojums sniedz jaunus stāstus un pieredzi.

    «Eurobarometer» pētījumā par ilgtspējīgu mobilitāti atklāts, ka 56 % eiropiešu galvenais transportlīdzeklis ir automašīna.

    Taču pirms došanās tālākā pārbraucienā, ir svarīgi sagatavoties neparedzētiem gadījumiem, lai brauciens būtu jauks un patīkams. Tādēļ uzņēmuma «carVertical» auto nozares eksperti dalās ar vērtīgiem padomiem, kā sagatavot auto vasaras pārbraucieniem.

    Pārbaudiet riepas

    Pirms došanās garā ceļojumā, ir svarīgi pārbaudīt riepu tehnisko stāvokli. To iespējams paveikt novērtējot protektoru dziļumu, riepu vizuālo izskatu, kā arī pārliecinoties, ka tajās ir ieteicamais gaisa spiediena līmenis. Ja riepas ir «nobrauktas» vai bojātas, ieteicams pirms brauciena tās nomainīt.

    Pārbaudiet transportlīdzekļa tehnisko stāvokli

    Auto uzturēšanai ikdienā ir būtiska nozīme. Neatkarīgi no tā, vai transportlīdzekli izmantojat jau gadiem ilgi, vai arī tas nesen iegādāts, ir svarīgi pārbaudīt tehnisko stāvokli pirms garāka ceļa veikšanas.

    Pārbaudiet gaisa kondicionēšanas un dzesēšanas sistēmas, lai pārliecinātos, ka karstos laikapstākļos varēsiet braukt komfortā.

    Nestrādājoša gaisa kondicionēšanas sistēma var novest pie būtiska diskomforta un noguruma, kas var pasliktināt uzmanību uz ceļa. Savukārt nestrādājošas dzesēšanas sistēmas dēļ dzinējs var pārkarst, kas noved pie dārga remonta un negaidītiem bojājumiem.

    Pārbaudiet arī jūsu auto vēsturi, lai uzzinātu par iepriekš gūtajiem bojājumiem un odometra rādījuma iespējamajiem grozījumiem, kas var norādīt uz spēkrata vājajām vietām. Un tās apzinoties, varat pirms došanās ceļā tās arī novērst.

    Padomājiet par kukaiņiem

    Pārbraucieni vasarā var būt fantastiska pieredze, taču kukaiņi un insekti var kļūt kā darvas karote medus mucā. Nevienam nav vēlēšanās braukšanas laikā saskarties ar sliktu redzamību. Tādēļ ir svarīgi iegūt speciālu vējstiklu tīrīšanas šķidrumu, kas no stikla var notīrīt kukaiņus. Šie īpašie šķidrumi ir veidoti, lai izšķīdinātu un notīrītu kukaiņu atstātos netīrumus un padarītu vējstiklu spožu un caurskatāmu.

    Sagatavojiet ārkārtas gadījumu somu

    Palikšana uz ceļa nekurienes vidū nav kas tāds, ko vairums vēlētos piedzīvot. Taču jebkuram gadījumam ir svarīgi sagatavoties negaidītajam, saliekot ārkārtas gadījumu somu.

    Šajā somā jābūt pirmās palīdzības aptieciņai, lukturītim, auto palaišanas jeb «piepīpēšanas» kabeļiem, riepu spiediena mērinstrumentam. Un, ja iespējams, rezerves ritenim. Tāpat ieteicams pievienot sarakstam arī portatīvo telefona lādētāju, segu, našķus ar garu derīguma termiņu un ūdeni, lai kritiskā situācijā tā nepietrūktu un varētu gaidīt ilgāku laiku.

    Ņemiet līdzi tikai nepieciešamo

    Lai pārbrauciens būtu jauks un tīkams, sastādiet līdzi ņemamo priekšmetu sarakstu ar apdomu. Primāri ņemiet līdzi pašu svarīgāko un nebūtiskas lietas atstājiet mājās, lai samazinātu kopējo svaru un palielinātu brīvo vietu mašīnā. Svarīgākās lietas turiet rokas stiepiena attālumā un izvēlieties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, lai sevi pasargātu no saules starojuma. Rūpīgi un efektīvi «sapakota» automašīna patērē mazāk degvielas un palielina dzinēja efektivitāti, samazinot stresu un ceļojumu padarot aizvien baudāmāku.

    Lai sagatavotu automašīnu pārbraucienam, ir jāveic zināma plānošana un jāpieliek pūles, bet darba augļi ir tā vērti. Šādā veidā vasaras atvaļinājums vai nedēļas nogales ceļojums būs bez satraukuma, un nebūs jāuztraucas par automašīnas radītām problēmām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē