• Jelgavā pie sievietes auto piesiets, iespējams, sprādzienbīstams priekšmets – ierodas „Omega” pretterorisma vienība

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    31. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    23. augustā Jelgavā sieviete konstatēja, ka pie viņas mašīnas riepas ir piestiprināts kaprona diegs, kura otrs gals piesiets atkritumu konteinerī ievietotam improvizētam, iespējams, sprādzienbīstamam priekšmetam, kuram ir ar vilces spēku darbināms palaišanas mehānisms. Tajā pašā dienā Valsts policija operatīvi noskaidroja personu, kuru aizturēja un viņai tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

    Šī gada 23. augustā aptuveni ap 12.30 dienā Jelgavā, Pētera ielā, 1987. gadā dzimusi sieviete konstatēja, ka pie viņas automašīnas riepas diska atrodas piestiprināts kaprona diegs. Pārbaudot, ar ko diegs ir savienots otrā galā, sieviete atkritumu konteinerī konstatēja pašizgatavotu, iespējams, sprādzienbīstamu priekšmetu ar vilces spēku darbināmu palaišanas mehānismu.

    Sieviete nekavējoties sazinājās ar Valsts policiju un uz notikuma vietu tika izsaukta arī pretterorisma vienība „Omega”, kuras sapieri pašdarināto priekšmetu neitralizēja un izveidoja par derīgu tālākai transportēšanai. Šobrīd tiek gaidīts eksperta slēdziens, vai improvizētais, iespējams, sprādzienbīstamais priekšmets ir nopietns apdraudējums sabiedrībai.

    Tajā pašā dienā īsi pirms pusnakts aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki veiksmīgā sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja amatpersonām aizturēja 1977. gadā dzimušu vīrieti, kurš nenoliedza savu vainu, iespējamā, sprādzienbīstamā priekšmeta izgatavošanā.

    Kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā tika atrasts un izņemts ierocim līdzīgs priekšmets, kas, iespējams, var radīt apdraudējumu sabiedrībai, veselībai un dzīvībai. Kriminālprocesā izņemtajam priekšmetam ir nozīmētas ekspertīzes un tiek pārbaudīta tā likumīgā izcelsme.

    25. augustā Zemgales rajona tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, izmeklēšana turpinās. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 117. panta trešā punkta un 15. panta trešās daļas par sagatavošanos slepkavībai vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē