• Jelgavā jauniete automašīnai uzstāda sirēnu un skaļruņus, atdarinot operatīvo transportu

    Pārkāpumi
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    28. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kā liecina sākotnējā informācija, 28. jūnijā likumsargi saņēma informāciju, ka Jelgavā, Meiju ceļā, kādas automašīnas Volkswagen Golf vadītāja maldina citus tranportlīdzekļu vadītājus, lietojot skaņas signālu, kas atgādina operatīvā transporta signālu. Apturot automašīnu, kas atbilda norādītajām pazīmēm, policisti konstatēja, ka 2001. gadā dzimusi jauniete savai automašīnai bija uzstādījusi sirēnu un skaļruni.

    Policijā par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājai piemērots naudas sods 250 eiro.

    Ceļu satiksmes noteikumu 225.3. apakšpunkts aizliedz braukt ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar ierīcēm (speciālo zilo vai sarkano bākuguni, skaņas signālu, plafonu, gaismas kontrolsignālu u.tml.), kas atbilstoši normatīvajos aktos par transportlīdzekļu reģistrāciju noteiktajām prasībām ir paredzēti operatīvajiem transportlīdzekļiem un var maldināt pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

    Savukārt Ceļu satiksmes likuma 71. pantā ir noteikts, ka par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar speciālām ierīcēm (speciālo zilo vai sarkano bākuguni, skaņas signālu), ja transportlīdzeklis atbilstoši normatīvo aktu prasībām nav operatīvais transportlīdzeklis, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 140 līdz 430 eiro.

    Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī saņemta informācija par 21 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

    Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 24 administratīvo pārkāpumu lēmumi. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē