• "Jeep" piedzīvo elektrifikāciju un debitē jaunā tirgū

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Plaši pazīstamais amerikāņu automašīnu ražotājs «Jeep» paplašina elektrificēto pilsētas SUV klāstu, laižot tirgū «Compass e-Hybrid» un «Renegade e-Hybrid». No šā gada beigām Vācijā, Francijā, Nīderlandē, Portugālē, kā arī Ziemeļvalstu un Baltijas tirgos iepriekšminētie modeļi būs pieejami tikai to elektriskajās versijās, atstājot iekšdedzes dzinējus pagātnē.

    “Uzlādējamie automobiļi ir guvuši ievērojamus panākumus visā pasaulē. Jaunie modeļi papildinās pilnpiedziņas uzlādējamo hibrīdu piedāvājumu, kas šobrīd veido 25% no kopējā tirdzniecības apjoma Eiropā”, stāsta Autobrava pārstāvis Uvis Braunfelds.

    Autoražotājs skaidro, ka šāds lēmums ir vēl viens nozīmīgs solis pretī pilnīgai automobiļu elektrifikācijai Eiropā. Sagaidāms, ka Jeep Compass e-Hybrid un Renegade e-Hybrid vēl vairāk stiprinās uzņēmuma pozīcijas elektrisko automobiļu tirgū, veicinās tirdzniecības apjomu un paplašinās elektrisko automašīnu piedāvājumu to Eiropas klientiem.

    Pateicoties jaunajai hibrīda tehnoloģijai, Compass e-Hybrid un Renegade e-Hybrid ļaus autovadītājiem izbaudīt autentisku hibrīda automašīnas vadīšanas pieredzi un izmantot tikai elektrisko motoru, novietojot automašīnu stāvvietā, braucot ar mazu ātrumu vai palēninot to.

    Minētie Jeep modeļi tirgū debitē ar progresīvu hibrīda sistēmu – jauns 4 cilindru 1.5 litru turbo benzīna dzinējs kopā ar jauno septiņu pārnesumu 7HDT300 divsajūgu automātisko ātrumkārbu attīsta 130 ZS un 240 Nm griezes momentu.

    “Jaunais 4 cilindru turbodzinējs izstrādāts, lai vislabāk būtu piemērots hibrīda modeļiem, optimizējot termodinamiku un tādējādi taupot degvielu. Jaunā augsta spiediena tiešās iesmidzināšanas sistēma darbojas ar 350 bar spiedienu. Šis benzīna dzinējs attīsta 130 ZS un maksimālo 240 Nm griezes momentu. Benzīna dzinējs aprīkots arī ar siksnas startera ģeneratoru, nodrošinot klusu un vieglu dzinēja iedarbināšanu,” skaidro Braunfelds, raksturojot nākamās paaudzes dzinējus.

    Zīmolam Jeep svarīga ir vides aizsardzība un ilgtspējība, tāpēc ražotājs tirgū laiž īpašu Uplands automobiļu sēriju. Jauno modeļu Renegade e-Hybrid un Compass e-Hybrid īpašnieki varēs izvēlēties savu automašīnu kādā no sev tīkamajām, videi draudzīgajām krāsām un pārklājumiem. Tāpat šos auto padara atšķirīgus to unikālās estētikas detaļas un ilgtspējīgie materiāli.

    Jaunās sērijas Upland automašīnu salonā izmantots, jo sevišķi plašs pārstrādātu materiālu klāsts. Ekskluzīvie SEAQUAL sēdekļi ir izgatavoti no okeānā savāktajiem un pārstrādātajiem plastmasas produktiem, ar kontrastējošām šuvēm, Jeep logo uz priekšējo sēdekļu aizmugures un videi draudzīga vinila pārvalku. Tikmēr sēdekļu polsterējums izgatavots no poliestera šķiedras, kas izstrādāta no Vidusjūrā savāktas, pārstrādātas plastmasas. Arī dažas no salona melnajām plastmasas detaļām ir izgatavotas no pārstrādāta materiāla, kas iepriekš izmantots automašīnu lukturiem.

    Upland automašīnas būs viegli atpazīstamas, pateicoties jaunai Matter Azur eksterjera krāsai, divu melno toņu jumtam un spīdīgajiem 17 collu (Renegade e-Hybrid modelis) un 18 collu (Compass e-Hybrid modelis) diskiem. Unikālo ārējo stilu papildinās MetaKrome bronzas apdare priekšējā restē un aizmugurē, kā arī īpaša uzlīme uz bagāžas nodalījuma pārsega.

    Jaunākajiem Renegade un Compass hibrīdiem ir Apple CarPlay un Android Auto sistēmas, turklāt tie savienoti ar vairākiem Uconnect pakalpojumiem, kurus iespējams lietot ar Uconnect lietotni viedpulkstenī, mājaslapā vai ar pogām jumta apgaismes panelī. My Uconnect mobilā lietotne ļauj autovadītājam izmantot plašu pakalpojumu klāstu – izsaukt palīdzību ar ģeolokāciju, attālināti kontrolēt automašīnu (piemēram, ieslēgt vai izslēgt gaismas), uzraudzīt automobiļa stāvokli, nosūtīt automašīnas atrašanās vietu un iegūt jaunāko informāciju par satiksmi, laikapstākļiem, sev interesējošu informāciju u.tt.

    Abi modeļi jau standarta komplektācijā aprīkoti ar progresīvu drošības aprīkojumu, kas vadītājam rada pārliecības sajūtu atrodoties uz ceļa. Tas ietver ceļa zīmju atpazīšanu, viedo braukšanas ātruma kontroli, brīdinājumu par iespējamu autovadītāja nogurumu un neilgu koncentrēšanās zaudēšanu, automātisko ārkārtas bremzēšanu, kā arī gājēju un riteņbraucēju (tikai Compass modeļos) atpazīšanas sistēmu.

    Modeļi, kas pirmo reizi debitēs Eiropā, iegūs arī otrā līmeņa pašbraukšanas sistēmu, ko iespējams izmantot uz lielceļiem, palīdzot autovadītājam automātiski uzstādīt ātrumu un saglabāt braukšanu savā joslā.

    Jaunie uzlādējamie Jeep hibrīdi būs pieejami četrās dažādās modifikācijās - LongitudeNight EagleLimited un S. Tiem visiem būs priekšējo riteņu piedziņa, jauna septiņu pārnesumu divsajūgu automātiskā ātrumkārba un 1.5 litru turbo dzinēja hibrīda tehnoloģija, kas nodrošina 130 ZS jaudu un 240 Nm griezes momentu. Vasarā uzņēmums tirgū laidīs pilnībā jaunu luksusa klases hibrīda Jeep Grand Cherokee 4 xe versiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē