• Vai uz velojoslas riteņbraucējiem ir priekšroka?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Auto Bild
    Rīgā velojoslu kļūst arvien vairāk, tāpēc aktuāls kļūst jautājums, kuram šeit ir priekšroka?

    Jautājums

    Labdien! Gribu gūt skaidrību par Krišjāņa Barona ielu velojoslām. Tagad divriteņu braucēji kļūst arvien vairāk un man kā autobraucējam nākas būt iespiestam. Vienā pusē tramvajs, bet otrā riteņbraucēji. Ja brauc ar normāla izmēra auto, tad joslas platums ir tik šaurs, ka nākas iebraukt vienā vai otrā joslas pusē. Dažs labs velobraucējs jau rādījis dūres manā virzienā, jo, viņuprāt, es nedodu pietiekami daudz vietas. Vai tiešām man jāpārkārtojas uz kreiso pusi, ja redzu viņu tuvojamies no labās?

    Atbilde

    Galvaspilsētas velo infrastruktūras izveide un to apzīmējumi pašlaik rada daudz neskaidrību visiem, kas iesaistīti kopējā satiksmē. Atšķirībā no atsevišķi veidotiem veloceliņiem, kur riteņbraucēji ir galvenā plānā, Krišjāņa Barona ielā redzamās joslas ir tikai rekomendējošas. Šo joslu uzdevums ir atgādināt autovadītājiem, ka šajā vietā var atrasties velosipēdisti, jo tas ir viņiem ieteicamais ceļš.

    Uz gājēju ietves velosipēdisti vairs nav gaidīti viesi, tāpēc tiem jābrauc pa brauktuvi pēc iespējas tuvāk labajai malai.

    Šajā gadījumā riteņbraucējiem priekšrokas nav un visiem satiksmes dalībniekiem jāievēro noteikumi, kas aktuāli arī citviet. Lai vienlaikus šaurajā vietā varētu pārvietoties tramvajs, auto un velosipēds, atļautais braukšanas ātrums šeit ir samazināts līdz 30 km/h. Kamēr vēl esam ceļā uz sakārtotu ceļu sistēmu, būsim pieklājīgi cits pret citu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē