• Jaunums Baltijas autošosejā — divu stundu izturības sacensības

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Augusta vidū gaidāmajā Riga Summer Race autošosejas festivālā norisināsies Nankang Endurance Academy seriāla pirmais posms. Divu stundu izturības sacensības ir izveidotas kā starta platforma autošosejā ar maksimāli zemām izmaksām.

    Izturības sacīkstes pēdējo 10 gadu laikā ir piedzīvojušas strauju attīstību gan pasaulē, gan vietēja mēroga sacensību seriālos. Ziemeļeiropas izturības čempionāta un Baltijas autošosejas organizatori ir radījuši jaunu platformu, kas izturības sacīkstēs ļaus izmēģināt spēkus jauniem dalībniekiem. Jaunajā sacensību seriālā dalībnieki, veicot automašīnas pielāgošanu, var startēt ar automašīnām, kas gatavotas citiem sacensību seriāliem, piemēram, rallijam, rallijkrosam vai driftam.

    «Pašreizējais Baltijas sešu stundu izturības sacensību līmenis ir sasniedzis ļoti augstu sportisko līmeni gan no sacīkšu auto kvalitātes, gan no braucēju meistarības viedokļa. Tāpēc, lai iedrošinātu potenciālus braucējus, izveidojām šo budžeta iespēju izmēģināt savus spēkus īstās izturības sacensībās. Priecē, ka jau šobrīd vairākas komandas no visām Baltijas valstīm ir uzsākušas gatavošanos dalībai Nankang Endurance Academy," stāsta Baltijas autošosejas čempionāta rīkotājs Andis Meilands.

    Divu stundu sacensību seriāls notiks trīs ieskaites klasēs – A2000, A3000 un A3000+. Katrai komandai, kuras sastāvā drīkst būt viens vai divi piloti, būs obligāts piecu minūšu ilgs pitstops, kura laikā varēs veikt braucēju maiņu, degvielas uzpildi vai sīkus remontdarbus. Visiem Nankang Endurance Academy dalībniekiem būs jāizmanto Nankang AR1 riepu modelis.

    Riga Summer Race”sacīkstes norisināsies 17. un 18. augustā Biķernieku trasē, pulcējot ap 150 dalībniekus no Polijas un Ziemeļeiropas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē