• Jaunie Volkswagen ID. elektroauto — 550 km nobraukuma distance un 8 gadu akumulatoru garantija

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Volkswagen media
    Volkswagen ID.3 ražošanu sāks jau šogad, un šis kompaktklases modelis būs pirmais Volkswagen ID. saimes pārstāvis. Visas ID. sērijas automašīnas būs aprīkotas ar litija jonu akumulatoriem, kas nodrošinās līdz 550 kilometriem garu vienas uzlādes nobraukšanas distanci. ID. modeļu īpašniekiem nebūs arī jāsatraucas par to akumulatoru ilgmūžību, jo Volkswagen garantēs, ka šie akumulatori saglabās vismaz 70% no to izmantojamās kapacitātes pat pēc astoņiem gadiem vai 160 000 kilometru nobraukuma.

    Izcilības centrs

    2017. gadā Volkswagen konsolidēja visu akumulatoru izstrādi ražotāja Izcilības centrā. Viena no centra atbildībām ir nodrošināt, ka visi akumulatori ID. modeļu saimē ļoti ilgā laika periodā saglabātu savu maksimālo kapacitāti un tādējādi spētu garantēt darbību garās distancēs.

    Augsta uzlādes kapacitāte nodrošina ātru uzlādes laiku

    Volkswagen ID. akumulatorus piedāvās dažādos izmēros. Tas paredz pilnībā citu virzienu salīdzinājumā ar pieeju, kas tiek izmantota zīmola pašreizējā elektrisko automobiļu piedāvājumā. Ja ID. automobiļa īpašnieks nav ieinteresēts ar vienu uzlādes reizi nobraukt garas distances (piemēram, viņš galvenokārt dodas nelielos izbraucienos pilsētā), viņš var izvēlēties akumulatorus ar salīdzinoši mazu enerģijas ietilpību. Tas savukārt samazinās šo automobiļu cenu.

    Turpretī tie, kuri bieži nobrauc garas distances, var izvēlēties ietilpīgākus akumulatorus, kas sniegs iespēju krietni elastīgāk izmantot savu automašīnu. Atkarībā no akumulatora un automobiļa tipa iespējams sasniegt maksimālo nobraukšanas distanci aptuveni 330 līdz 550 kilometri (WLTP). Volkswagen arī izstrādājis akumulatorus, lai spētu pielietot lādēšanas kapacitāti līdz pat 125 kW, kas ir augstāk nekā līdz šim sasniegts ID.3 segmentā, un nodrošina ātru uzlādi.

    Ērta lādēšana mājās un ārkārtīgi ātra uzlāde ceļā

    Volkswagen sagaida, ka aptuveni 50% no visām uzlādes darbībām tiks veiktas mājās un 20% darbā. Ņemot vērā šīs prognozes, ticis izstrādāts jauns Wallbox sienas ligzdu klāsts. Šīs uzlādes stacijas, kuras iespējams uzstādīt mājās vai darbavietā, darbojas ar uzlādes jaudu līdz 11 kilovatiem (AC). Priekšrocība šeit ir tāda, ka uzlādes laiks ir krietni mazāks salīdzinājumā ar tradicionālo 230 voltu strāvas piegādi – Wallbox ir pietiekama jauda, lai akumulatorus pilnībā uzlādētu nakts laikā vai pa darba dienu.

    Volkswagen arī uzskata, ka 25% no visām uzlādes darbībām tiks veiktas sabiedriskās vietās, bet 5% – uz lielceļiem. Atkarībā no braukšanas stila ID.3 ar ietilpīgāko akumulatoru variantu ceļojumā no Hamburgas uz Minheni vai no Turīnas uz Parīzi (katrs brauciens ir aptuveni 800 kilometri) būtu jālādē vien divas reizes. Ja akumulatori tiktu lādēti ātrās uzlādes stacijā ar augstu kapacitāti, 30 minūtēs būtu iespējams iegūt nobraukšanas distanci aptuveni 260 kilometri (WLTP).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē