• Jaunais «Volkswagen Amarok» manīts kamuflāžā

    Pikaps
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Volkswagen komerctransporta nodaļa pirms pasaules pirmizrādes atklāj jauno Amarok ar kamuflāžas uzlīmēm. Pikaps spēs vēl vairāk – gan ceļa, gan bezceļa apstākļos. Projektēts un izlolots Vācijā, bet ražots Dienvidāfrikā – jaunais Amarok jau atkal ieņems vietu pikapu B segmenta virsotnē ar izteikti elastīgām īpašībām, izcilo specifikāciju un lieliski paplašināto vadītāja palīgfunkciju klāstu. Jaunā Amarok pasaules pirmizrāde notiks šovasar, savukārt iepriekšpārdošana Baltijas valstīs tiks uzsākta 2023. gada sākumā.

    Visurgājēja inovatīvais premium līmeņa dizains vienlaikus ir gan tipisks Amarok, gan pārveidots – tagad jaudīgais, harismātiskais eksterjers sastopas ar augstas kvalitātes interjeru. Neskatoties uz maskēšanos, jau tagad iespējams noteikt, kā mainījušies tā izmēri: ar saviem 5 350 mm jaunais modelis ir par vismaz 100 mm garāks nekā tā priekštecis.

    3 270 mm riteņu garenbāze nozīmē 175 mm pagarinājumu, kā rezultātā dubultajā kabīnē ir vairāk vietas. Arī celtspēja palielināta līdz 1,2 tonnām.Tā kā jaunā Amarok riteņu garenbāze ir palielinājusies vairāk par tā kopējo garumu, virsbūves pārkares kļūst mazākas. Tas atstāj pozitīvu ietekmi uz pārkares leņķi un tādējādi arī spējām uz bezceļiem.

    Baltijas valstīs pieejamie Amarok būs aprīkoti ar trīs litru V6 dīzeļdzinēju un pilnpiedziņu. Vadītājam palīdzību nodrošinās plašs iepriekš konfigurētu dažādu līmeņu braukšanas režīmu diapazons, tostarp arī neikdienišķās situācijās. Tāpat arī lielāku drošību nodrošinās vairāk nekā 30 vadītāja palīgsistēmas, no kurām vairāk nekā 20 Amarok ir pilnīgi jaunas.

    Dizains kā dominances vēstījums

    Pagaidām jaunais Amarok joprojām tiek slēpts zem kamuflāžas uzlīmēm. Taču nākotnē pikapa eksterjers sevi parādīs jaudīgā un harismātiskā formā. „Jaunās paaudzes modelim mēs esam būtiski pārveidojuši Amarok arhetipisko dizainu. Tagad tas ir nepārprotami ekspresīvāks un jau jūtami iespaidīgāks,” saka Volkswagen komerctransporta nodaļas galvenais dizainers Alberts Kircingers (Albert Kirzinger).

    Pusapļa formas riteņu arkas izskatās gluži kā iepriekšējam modelim. Pretēji daudziem citiem pikapiem arku augšdaļa veido praktiski taisnu, nevis riņķveida līniju – tā ir tipiska Amarok iezīme. Spārni virs līdz pat 21 collas lielajiem vieglmetāla diskiem un visurgājēja riepām (pirmo reizi pieejami standartaprīkojumā) izskatās patiesi spēcīgi.

    Volkswagen komerctransporta nodaļas jaunais pikaps izskatās satriecoši arī no aizmugures. Plato aizmugures bortu ierāmē standarta LED aizmugurējie lukturi, bet nosaukums Amarok ir iekalts praktiski visā borta platumā. IQ.Light – LED matricu priekšējie lukturi, kas izceļ Amarok augsto tehnoloģiju izskatu, tiks piedāvāti papildaprīkojumā. Tāpat kā iepriekšējā modelī, arī jaunā Amarok kravas nodalījumā starp riteņu arkām ir pietiekoši vietas sāniski, lai novietotu eiro paleti, ko iespējams nostiprināt, piesaistot pie izturīgiem saišu gredzeniem.

    Interjers profesionāliem uzdevumiem un gariem pārbraucieniem

    Ar intuitīvām vadības ierīcēm, digitālo vadītāja kabīni un planšetdatora tipa informācijas un izklaides sistēmas displeju Amarok salonam ir funkcionāls un augstas kvalitātes izpildījuma iespaids. Šādas detaļas uzsver pikapa premium līmeņa raksturu. To vēl vairāk pastiprina papildaprīkojumā pieejamā ekskluzīvā audiosistēma, instrumentu paneļa un durvju paneļu elegantās ādas imitācijas virsmas ar īpašām dekoratīvajām vīlēm. Automobiļa premium līmeņa pozicionējumam atbilst arī sēdekļi.

    Tie visiem pasažieriem nodrošina ierasto Volkswagen komfortu: vadītājs un priekšā sēdošie pasažieri jaunajā Amarok sēž uz ērtiem, platiem sēdekļiem, kas papildaprīkojumā pieejami ar elektrisku 10 veidu konfigurāciju. Arī aizmugurējā rindā ir pietiekami daudz vietas, lai trīs pieaugušie pasažieri varētu izbaudīt braucienu.

    Dodoties pa panākumu pēdām

    Līdz šai dienai Eiropā, Dienvidamerikā, Dienvidāfrikā un Okeānijā pārdots vairāk nekā 830 000 Amarok vienību. Šī veiksmīgā premium pikapa stiprās puses: augstākā līmeņa piedziņas sistēmas, liela kravnesība, sistemātiska funkcionalitāte un autentisks visurgājēja dizains. Ar jaunās paaudzes modeli Volkswagen komerctransporta nodaļa turpina attīstīt šīs stiprās puses.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē