• Jaunais «Toyota RAV4» iegūst «GR SPORT» versiju

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nepārtraukta evolūcija un pilnveidošanās jau gandrīz 30 gadus notur segmenta definējošo «Toyota RAV4» savas spēles augšgalā. Tā kā «Toyota» regulāri ieviesusi jaunas idejas, lai uzturētu klientu interesi, tā ir veiksmīgi izmantojusi savas pasaules vadošās elektrifikācijas zināšanas un izstrādājusi hibrīdektriskos un plug-in hibrīdelektriskos spēka piedziņas mehānismus, nodrošinot jaunu efektivitātes līmeni, vienlaikus saglabājot autentisku SUV praktiskumu un veiktspēju.

    Tagad tā papildina «RAV4» līniju ar vēl nebijušu, sportiskāku dimensiju, piedāvājot jaunas «GR SPORT» versijas.

    Pēc veiksmīgas «GR SPORT» klašu ieviešanas citos modeļu klāstos, tostarp «Yaris», «Yaris Cross», «Corolla», «C-HR» un «Hilux», «RAV4» iegūst jaunu dizaina paketi un vadāmības uzlabojumus, kas rezonēs ar klientiem, kuri dod priekšroku spēkratam ar dinamiskāku izskatu.

    Jaunā klase pieejama gan hibrīdelektriskajām, gan plug-in hibrīdelektriskajām versijām ar inteliģento pilnpiedziņu (AWD-I), un savu stila iedvesmu smeļas no daudzkārtējā pasaules čempionātā uzvarējušā «TOYOTA GAZOO Racing» panākumiem.

    Āriene

    «GR SPORT» apdare ar klaviermelnām riteņu arkas apmalēm, sānu līstēm un aizmugurējo durvju rotājumu veido drosmīgu stilu. Priekšpusē ir pamanāmākas miglas lukturu malas ar tādu pašu melnu G-tīkla rakstu kā auto režģim un jauni priekšējie spoileri – hibrīdmodelim ar atšķirīgu spēka piedziņai piemērotu dizainu, kas nostrādāti ar tumšu sudraba krāsu, bet plug  – in hibrīdmodelim ar metāliski pelēku krāsu. Diskrēts GR apzīmējums uz priekšējā režģa un aizmugurējām durvīm norāda uz sportiskāku pakāpi.

    Jaunais «RAV4 GR SPORT» ir pirmais modelis ar vieglmetāla diskiem, kas nostrādāti, izmantojot jaunu, īpaši precīzu līniju griešanas tehniku. Standarta aprīkojumā iekļautajiem 19 collu diskiem ir spīdīgi melna apdare ar smalkām, spilgtām, mehāniski apstrādātām svītru detaļām, kas akcentē to spēcīgo piecu dubultspieķu dizainu.

    Salons

    Sportiskais, bet izsmalcinātais izskats atspoguļojas interjerā, kur priekšējie sporta sēdekļi ir apdarināti ar taustāmu, zamšādas efekta polsterējumu ar sintētiskiem ādas balstiem – materiāliem, kas nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus. Galvas balstos melns uz melna darināts reljefs ar GR logotipu, savukārt kontrastu rada sudraba krāsas šuves uz sēdekļiem, stūres, pārnesumu sviras un durvīs, kā arī stūres rata metāla apdare. GR logotips ir redzams arī uz grīdas paklājiņiem un stūres.

    Jaunajiem modeļiem standarta aprīkojumā ir uzlabota multivides sistēma ar 10,5 collu augstas izšķirtspējas displeju un pielāgojamu 12,3 collu vadītāja digitālo kombimetru, kas ir galvenie elementi «RAV4» jauninājumā 2023. gada modeļa gadam. Tāpat «Toyota T-Mate» drošības un vadītāja palīdzības funkcijās ietilpst jaunākās paaudzes «Toyota Safety Sense» papildu funkcionalitāte. Paketē ietilpst jaunā avārijas stūrēšanas palīgsistēma un uzlabotā pirmssadursmes sistēma.

    Turklāt visiem «GR SPORT» modeļiem standartaprīkojumā ir jaudas regulēšana priekšējiem sēdekļiem, atmiņas iestatījumi vadītāja sēdeklim, kā arī panorāmas skata monitors.

    Izpildījums

    Sportiskāku izskatu papildina turpmāki «GR SPORT» modeļa balstiekārtas uzlabojumi. Paredzams, ka jaunās stingrākas atsperes un amortizatoru iestatījumi uzlabos «RAV4 GR SPORT» vadāmību un piedāvās aizraujošāku braukšanas pieredzi.

    Toyota RAV4

    «Toyota RAV4» atšķiras ar savu pasaulē oriģinālā atpūtas apvidus automobiļa statusu. Tā palaišana 1994. gadā radīja mūsdienās vienu no populārākajiem un augsti konkurētspējīgākajiem tirgus segmentiem. RAV4 ilglaicīgie panākumi atspoguļojas kumulatīvajā globālajā pārdošanā, kas 2020. gadā pārsniedza 10 miljonus, ļaujot saglabāt pasaulē pārdotākā SUV lomu.

    Jaunākajā, piektajā paaudzē, tā turpina definēt savu segmentu, sniedzot klientiem plašu, efektīvu un elektrificētu spēka piedziņas izvēli, kā arī Toyota elektrisko inteliģento pilnpiedziņu (AWD-I). Būdams pirmais modelis, kam izmantota Toyota globālās arhitektūras platforma GA-K, tā zemais smaguma centrs un augstā virsbūves stingrība nodrošina ievērojami uzlabotu vadāmību, komfortu un plašu salona telpu kā pasažieriem, tā kravas pārvadāšanai.

    Jaunais «RAV4 Hybrid GR SPORT» būs pieejams EE/LV/LT 2023. gada pirmajā ceturksnī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē